Annons:

VH-tränaren inför streckmatchen: ”Då kommer vi få framgång”

Phil Horskys Vimmerby spelar en tuff streckmatch på bortais i dag. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränaren inför streckmatchen: ”Då kommer vi få framgång”

Sju omgångar in i grundserien ligger Vimmerby Hockey på rätt sida allettan-strecket. I dag väntar streckmatch borta mot Kallinge/Ronneby.
– Vi måste ha samma energi och tävlingsnivå som mot Kristianstad, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby föll tungt i senaste omgången hemma mot Kristianstad (1-2). Det var samtidigt en match som visade att VH kan störa även de allra bästa lagen.

– Grabbarna gav 100 i varje byte. Det var kul att se och jag är stolt över insatsen. Drivet fanns där, liksom viljan att ha puck och tron på sig själv. Sen var det jättetråkigt att vi inte fick med oss någon poäng, men så är det i den här branschen. Vi måste spela lite bättre framför motståndarnas kasse och utnyttja våra chanser, säger Phil Horsky.

”De sakerna måste vi leverera”

I skrivande stund hittar vi Vimmerby på plats fem i tabellen, vilket är lika med den sista platsen till Allettan. Dagens motståndare, Kallinge/Ronneby, är två placeringar och två poäng bakom VH.

– Det kommer att bli jämnt och roligt igen. Det finns bara krigarmatcher de närmaste veckorna och jag vet att alla kommer ta kampen igen. Vi har gjort det bra i alla matcher och måste fortsätta tro på oss själva. Det gäller att vi har samma energi och tävlingsnivå som mot Kristianstad. De sakerna måste vi leverera varje kväll, då kommer vi att få framgång förr eller senare. 

Debut för Timrå-lån

Till matchen mot Kallinge/Ronneby får VH förstärkning av forwarden Samuel Eriksson, som har lånats in från Timrå IK för att först och främst spela två matcher.

– Jag vet inte så mycket om honom. Men han har tränat ett antal gånger med Timrås A-lag och kommer att bidra med fart och lite energi, säger Phil Horsky.

Vi har tidigare berättat att VH-forwarden Christian Blomqvist missar matchen på grund av en överkroppsskada.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt