Vimmerby straffat i derbyt mot Tranås

Vimmerby förlorade derbyt mot Tranås efter straffar. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey var på väg mot tre poäng i bortaderbyt mot Tranås AIF. Istället blev det förlust med 4-3 eter straffar.

Vimmerby gjorde matchens första mål i slutet av den första perioden. Målskytt var den inlånade Pantern-spelaren Jakob Karlsson. När Hampus Harlestam sedan utökade till 2-0 i mitten av den andra perioden talade det mesta för VH.

Men Tranås reducerade i slutet av den andra perioden och kvitterade sedan 45 sekunder in i den tredje perioden.

Hemmalaget hade sedan ett ganska rejält grepp om händelserna. Trots det kunde Dennis Fröland ge Vimmerby ledningen med 3-2 6.21 in i perioden. Kvitteringen till 3-3 kom dock bara ett par minuter senare.

Matchen fick till slut avgöras på straffar och där avgjorde Tranås Edvin Karlsson fram till 4-3.