Annons:

På lördagen var Vimmerby MS endurostjärna Filip Bengtsson i farten vid VM-delävlingen i Estland. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby MS-stjärnan imponerade vid VM i Estland

27 mil och åtta timmars åkning. Det är hårda bud i världstoppen av enduro. Vid VM-deltävlingen i Estland på lördagen slutade Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson åtta i E1-klassen. I morgon hoppas han på en tävling fri från strul och en ännu bättre placering.

Annons:

I höstas skadade sig Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson illa vid en SM-deltävling i enduro i Vetlanda. Sex frakturer i handen, ett brutet skulderblad och fraktur i ena knäet tvingade ”Fillibang” till  ett ofrivilligt länge uppehåll.

Nu är han tillbaka på allvar och i helgen är det VM-deltävling i Estland med tävling både lördag och söndag som gäller.

"Långa dagar"

Tävlingarna i Estland består av långa transporter och korta prov. I dag tillryggalade man totalt 27 mil under knappa åtta timmars tid.

– Ja, det är långa dagar. Sedan har vi bara 15 minuters service, berättar Filip Bengtsson på telefon från den estniska ön Saaremaa, där helgens två deltävlingar körs.

– Terrängen är väldigt lik Gotland. Varierande – kalksten på en del ställen, och sandigt på en del.

Bäste svensk

Trots en del strul körde Filip in som bäste svensk på åttonde plats i E1-klassen, och totalt blev han 22:a, drygt fyra minuter efter segrande spanjoren Josep Garcia. Detta trots att Filip la bort omkring en minut då han körde fast på ett prov.

– Det har känts bra hela dagen. Det är klart att jag har känt av handskadan lite i slutet på dagen, när det blir så lång åkning, men inte alls så illa som det varit innan. Vi får väl se hur det känns klockan 07 i morgon bitti när det är dags igen, säger Filip och skrattar.

Vad har du för förhoppningar inför söndagen?

– Det hade varit kul att kliva lite högre upp i resultatlistan. Man kan ju alltid säga att ”om jag inte hade gjort missen”, men jag tror nog att jag har möjlighet att kliva upp mot topp 15 i totalen och topp fem i klassen – det hade varit roligt.

– I dag har det rullat på bra, och förutom när jag körde fast så har jag hängt med bra tidsmässigt trots en del småmissar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt