Annons:

  • Tredje boken i serien klar – läsarna inspirerar till nya uppslag

    Malin Albertsson, th, och Malin Johansson (saknas på bild) har släppt sin tredje barnbok om kattsystrarna Wilda och Wilja. Illustratören Anna Wallin har sett till att bilderna i böckerna fått en egen stil. Foto: Privat

  • Tredje boken i serien klar – läsarna inspirerar till nya uppslag

    Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland släpptes i dagarna. Överst th: Malin Albertsson och Malin Johansson. Nedre th: Anna Wallin. Foto: Privat

Tredje boken i serien klar – läsarna inspirerar till nya uppslag

I dagarna släpptes den tredje barnboken om kattsystrarna Wilda och Wilja. De två första har tagits emot jättefint av både liten och stor, efterfrågan har bidragit till att böckerna sålt slut i flera omgångar.
– Det är verkligen ett roligt hobbyprojekt som växer, säger Malin Albertsson.

Annons:

Författarna bakom böckerna om de charmiga kattsystrarna Wilda och Wilja är vännerna Malin Albertsson från Storebro och Malin Johansson från Ramdala utanför Karlskrona som bestämde sig för att börja skriva ihop som ett roligt projekt. De fick med sig Anna Wallin från Hultsfred på idén.

Hon älskar att rita och har sett till att bilderna i böckerna fått en egen stil, som har utvecklats med varje ny bok.

– Bildspråket i böckerna är genuint, lite gammaldags och lekfullt, säger Anna Wallin.

– Det är en hobby vi har tillsammans vi tre. Vi har börjat med det på kul, det är verkligen ett roligt hobbyprojekt som växer. Nu med en tredje bok, berättar Malin Albertsson.

Nu har det blivit jul

Efter de två första böckerna där man fick följa Wilda och Wilja på äventyr i Kalmar och på cykelsemester på Öland har det blivit jul.

I dagarna släpptes ”Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland” där man får följa Wilda, Wilja och kattfarbrorn Grålle när de firar lucia, hugger julgran och är på det mysigaste julfirandet i hela Småland!

Hur har de båda första böckerna tagits emot?

– De har gått och går jättebra. De första upplagorna har sålt slut, både den första och andra boken har vi fått trycka om ett antal gånger så vi har sålt ett antal tusen och det är stor efterfrågan på julboken också som vi håller på att få ut hos våra återförsäljare i Kalmar, på Öland, i Blekinge och även på andra ställen.

Förmån att träffa läsarna

Vännerna har också varit ute ganska mycket på marknader och liknande och då fått möjligheten att träffa de som uppskattar att läsa om kattsystrarna, som faktiskt finns på riktigt. Det är namnen på Malin Albertssons och Malin Johanssons katter, som dessutom är kattsystrar på riktigt. 

– Det är det roligaste för oss när det kommer fram folk, framför allt barn och mor- och farföräldrar som berättar om när de läst om Wilda och Wilja, vad de tyckt varit roligt och att de har egna katter hemma. Man får alltid höra roliga katthistorier. Det har gett och ger oss enormt mycket – och nya uppslag får vi av det också.

Törs du lova redan nu att det blir även en fjärde bok?

– Jag måste väl prata med de andra lite först kanske, säger Malin Albertsson och skrattar. Men ja, det tror jag inte är omöjligt faktiskt. Vi har rätt bra med idéer och nu har vi ju Wilda och Wiljas lilla värld som vi byggt upp och som går att utveckla mer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt