Annons:

Förälder till barn på AL-skolan: ”Fick stoppa händerna i fickorna för att fingrarna skulle hålla att skriva med”

Astrid Lindgrens Skola hade problem med kalla klassrum under onsdagen. Foto: Jakob Karlsson

Förälder till barn på AL-skolan: ”Fick stoppa händerna i fickorna för att fingrarna skulle hålla att skriva med”

Det var rejält kyligt i flera av klassrummen på Astrid Lindgrens Skola under onsdagen.
– Mitt barn har berättat hur kallt det var och att hen fick stoppa händerna i fickorna för att fingrarna skulle hålla att skriva med, säger en förälder som vill vara anonym.

Annons:

Under onsdagen gick Astrid Lindgrens Skola ut med ett meddelande på Facebook. Där förklarade de att det fanns en del problem på högstadiedelen av skolan.

”En del klassrum är för kalla och det har till och med snöat in på fönsterbänken i tre klassrum. Just nu arbetas det med att åtgärda problemet. Under tiden har undervisningen flyttats från de drabbade salarna”, skrev företrädare för skolan.

Enligt uppgifter till DV ska elever ha fått sitta med vinterkläder på sig för att inte frysa allt för mycket under lektionstid.

”Fullt påpälsad”

En förälder som kontaktat DV säger att det inte alls var så att alla lektioner flyttades från de kalla salarna.

– Alla barnen hade inte samma tur att få byta klassrum. Vid två av fyra lektioner satt mitt barn i ett av de snöiga klassrummen, fullt påpälsad med vinterjacka och så vidare. Hen berättade hur kallt det var och att hen fick stoppa händerna i fickorna för att fingrarna skulle hålla att skriva med, säger föräldern.

– Skulle vi vuxna acceptera att jobba i sådana förhållanden? Jag vet att flera lärare fått stå och undervisa i klassrummen under dagen. Funderar på om detta är okej. Vad händer om vi föräldrar råder barnen att lämna lektionssalarna? Blir det skolk? Kan skolan verkligen tvinga elever att gå på lektionerna i dessa klassrum under rådande omständigheter? För mig är detta oacceptabelt, fortsätter föräldern.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt