Annons:

Vimmerbyföretaget tänker om – de anställda permitteras

Förra veckan berättade vår tidning att Mediapartner varslar åtta anställda om uppsägning. Efter en diskussion med facket kommer de nu istället att korttidspermitteras.
– Det var ett ganska snabbt beslut och det känns bättre, säger delägaren Peter Strömdahl.

Annons:

Coronapandemin har bromsat in många branscher och för en tid sedan märkte Mediapartner en kraftig nedgång.

– Summerar vi mars månads försäljning så är det hälften mot vad vi har budgeterat så visst ser vi att det går ned och vad det blir i april har vi ingen aning om, berättar Peter Strömdahl.

Förra veckan fattade företaget beslut om att varsla åtta anställda. Nu har man ändrat sig och kommer istället att korttidspermittera personalen.

– Vi tog en diskussion med facket och de anställda har varit längre än tio år hos oss. De har sex månaders automatisk uppsägningstid och facket föreslog en kortidspermittering. Det var ett ganska snabbt beslut och det känns bättre. Vi var väldigt snabba när vi såg tendenserna och såg ingenting annat än ett varsel framför oss, men sedan kom förslaget om korttidspermittering och jag tycker att det är jättebra. Även att arbetsgivaravgiften sänks är positivt. Det gör att vi får tillbaka 5 000 per anställd och det ger oss tid och en bättre likviditeten. Sedan kommer det säkert fler paket längre fram, säger Strömdahl.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt