Annons:

Lärarförbundet begär central förhandling om Kulturskolan

Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund är mycket kritiska mot nedskärningarna inom Kulturskolan. – Vi tycker att det är förödande för musikundervisningen i kommunen, säger Lärarnas Riksförbunds Monika Johansson.

Annons:

De två lärarfacken har redan varit med i en MBL-förhandling om nedskärningen inom Kulturskolan. Men bara några dagar senare minskades besparingskravet från 1,3 miljoner till 0,7. En ny förhandling är att vänta, men då med fackliga representanter från centralt håll.

– Lärarförbundet har begärt central förhandling, men inte satt något datum. Vi tycker att vi behöver gå igenom det här mer och vill försäkra oss om att det går rätt till. Jag skulle tro att nästa förhandling blir inom två veckor, säger Laila Lööw, vice ordförande i Lärarförbundet.

Lärarnas Riksförbund har ännu inte bestämt om man ska begära central förhandling. Kritiken mot förslaget är dock benhård från ordförande Monika Johansson:

– Vi motsätter oss uppsägningar som handlar om att verksamheten försämras. Vi ska inte ha ett visst antal lärare för sakens skull, men kan man inte erbjuda lika mycket så är det en försämring och vi tycker att nedskärningen är förödande för musikundervisningen i kommunen. När vi förhandlade handlade det om sex tjänster, men nu ska man spara 0,7 miljon istället för 1,3. Jag hoppas att det leder till att fler lärare får vara kvar.

Även Laila Lööw är kritisk.

– Vi anser att kommunen måste ta ansvar för den här verksamheten. Det går inte förlita sig på studieförbund. Det skulle inte fungera på samma sätt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt