Annons:

Pöder och Föghner fick chansen ihop:

Frida Pöder och Tilda Föghner hittade varandra bra på topp. Foto: Simon Henriksson

Pöder och Föghner fick chansen ihop: "Gjorde det här för Jonas"

En speciell vecka för Vimmerby IF avslutades med en nödvändig 2-0-seger mot Valinge/Derome. Frida Pöder gjorde det viktiga 1-0-målet.
– Jag gjorde det för Jonas, säger hon.

Annons:

För första gången den här säsongen fick HFK-produkterna Frida Pöder och Tilda Föghner chansen tillsammans på topp. De tackade för förtroendet genom att göra varsitt vackert fotbollsmål.

– Vi är vana att spela ihop och brukar hitta varandra bra, nu fick vi chansen att visa vad vi går för. Vi har aldrig fått göra det här, men det var kul att få chansen, säger Frida Pöder. 

Hon öppnade målskyttet efter 20 minuter med en smart tåfjutt i bortre hörnet.

– Jag vet knappt vad jag gjorde, haha. Men det var väldigt skönt, det var en klump som släppte, äntligen gör jag mål typ. 

"Gjorde det för honom"

Tilda Föghner bjöd sedan på ett kanonskott fram till 2-0 och VIF kunde sedan hålla undan i 93 minuter.

– Jag tycker att vi har hela matchen i stort sett, det kändes lite oklart i början innan vi hittade rätt. Efter tio minuter kom vi mer rätt och kämpade på i 93 minuter.

I andra halvlek kändes det rätt lugnt?

– Sista 20 var det rätt tungt, haha. Då ville jag bara att det skulle vara slut, men vi körde på. Jag gjorde det för Jonas (Karlsson) också, det har varit turbulent och jag gick in med inställningen att göra det för honom.

Du tyckte det var jobbigt?

– Det var jättetrist, jag trivdes jättebra med honom. I början av veckan var det jättetungt och det kändes som att alla gick och oroade sig, men sedan kom "Micke" (Mikael Rinaldo) och tog över och det känns jättebra. Torsdagsträningen var verkligen grym och alla hittade rätt igen.

Hur ser du på fortsättningen nu?

– Man får en kick i rumpan, nu ska vi köra på och ta de sista matcherna också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt