Annons:

Först besked om fortsatt division 1-spel – sedan nedflyttning

Vimmerby IBK spelar i division 1 även kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Först besked om fortsatt division 1-spel – sedan nedflyttning

Först fick Vimmerby IBK:s damlag information om att de skulle spela vidare i division 1 nästa säsong. Nu kommer kovändningen. Klubben flyttas ner i division 2. 

Annons:

När Vimmerby IBK avslutade säsongen för en månad sedan och slutade näst sist i division 1 var det oklart om det skulle betyda fortsatt spel i division 1. 

På påskdagens eftermiddag kunde VIBK jubla över en ny säsong i division 1 då resultat i det allsvenska kvalet gick deras väg. Sedan kom beskedet att så inte är fallet. 

"Då vi tyvärr blivit felinformerade måste vi rätta. Fallet är så att damlaget i och med sin åttondeplats i serien är etta på vakantlistan, det vill säga om något lag drar sig ur eller tackar nej. Vi ber hemskt mycket om ursäkt för missinformationen och jobbar på att förbättra oss framöver", skriver VIBK på sin Facebooksida.  

Om Micael Nilsson fortsätter som tränare för VIBK-damerna är oklart.

– Ingenting är sagt om min framtid så den är oviss. Jag är intresserad av en fortsättning. Det är en häftig utmaning att få jobba med en grupp och se hur långt man kan nå. Vi får se vad som händer framöver, säger Micael Nilsson.

Artikeln har korrigerat med ny information om att VIBK skickas ner i division 2.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt