Annons:

  • Kontos succédebut i hemmahallen:

    Det blev en succédebut på hemmais för Kristoff Kontos. Foto: Simon Henriksson/Viktor Allvin

  • Kontos succédebut i hemmahallen:

    Kontos ser ett av sina skott gå i mål.

Kontos succédebut i hemmahallen: "Rätt nöjd"

Första matchen i Tigerkulan. Då slog kanadensaren Kristoff Kontos till med ett hattrick i 3-0-segern.
– Det är inte ofta man får göra tre mål i sin hemmadebut, säger han.

Annons:

Debuten mot Mörrum blev mållös för den kanadensiska värvningen. Men i sin första på hemmais bokfördes Kontos för samtliga tre hemmamål. 1-0, 2-0 och 3-0 kom från 26-åringens klubba. 

– Det känns bra. Det är inte ofta man får göra tre mål i sin hemmadebut för ett nytt lag. Jag är rätt nöjd. Mina lagkamrater var jättebra, mina kedjekamrater var jättebra. Nu ska vi gå för tredje raka efter nyåret, säger Kristoff Kontos.

Hur ser du på din egen insats?

– Det är lätt att säga att man gör en bra match bara för att man gör tre mål, men självklart finns det mycket att förbättra varje dag. Min skridskoåkning och aggressivitet behöver bli bättre och jag ser fram emot att förbättra mig. 

I vilken form är du?

– Jag är inte på min högstanivå än, men det blir bättre för varje dag. Jag hoppas att det blir bättre för varje match och träning. 

"Likt Kanada"

Kontos, vars pappa Chris spelade i Skellefteå en gång i tiden och står noterad för 230 NHL-matcher, trivs i Sverige och Vimmerby.

– Det är väldigt likt Kanada. Jag bodde i en liten stad, det är kallt väder, det är verkligen härligt att vara här. Nu vill jag hjälpa laget så mycket jag kan.

 Vad känner du kring det här laget?

– Det är ett bra lag, härliga spelare och härlig miljö. Jag älskar att komma till rinken och alla har varit väldigt välkomnande mot mig. Det säger mycket om den här gruppen. Jag är glad att vara här. 

Kontos har tidigare endast spelat i nordamerikanska ligor och den franska högstaligan. 

– Det är svårt att jämföra, men det är starka spelare, snabb hockey, spelare som vill tävla och är målmedvetna. Det är en bra grupp och jag hoppas vi fortsätter göra bra saker efter nyår. 

"Gjort mycket bra"

Efter två raka segrar i VH-dressen hoppas Kristoff Kontos att segerraden håller i sig. 

– Jag tycker att vi har gjort mycket bra i de här två matcherna. Bara vi fortsätter att göra de små sakerna rätt och jobbar hårt finns det inga gränser för det här laget. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt