Annons:

POLISER ORSAKADE BRAND PÅ POLISHUSET – DÖMS TILL DRYGA BÖTER

Två polismän döms för branden på polishuset i Hultsfred i december 2018. Foto: Ossian Mathiasson

POLISER ORSAKADE BRAND PÅ POLISHUSET – DÖMS TILL DRYGA BÖTER

Två polismän, en i 65-årsåldern och en i 60-årsåldern, har fått sitt straff efter att ha orsakat en brand i polishuset i Hultsfred i samband med tredje advent 2018. De missade att släcka adventsljuset och döms till dryga böter för allmänfarlig vårdslöshet. 

Annons:

Söndagen den tredje advent 2018 började det brinna i polishuset i Hultsfred efter att någon hade glömt att släcka adventsljuset på ett bord. En uppmärksam granne noterade lågorna i ett personalutrymme och larmade räddningstjänsten som kom till undsättning. 

Lyckligtvis resulterade branden bara i brännskador på ett bord och rökutveckling. 

Den lokala polisstationen i Hultsfred blev genast föremål för en polisutredning och två polismän, en i 65-årsåldern och en i 60-årsåldern, döms nu för allmänfarlig vårdslöshet eftersom de har varit oaktsamma med eld som har vållat brand och inneburit fara för omfattande förstörelse. 

Döms till dryga dagsböter

Båda polismännen har bestritt ansvar för brott trots att de lämnade polisstationen utan att någon av dem släckte ljusen i adventsljusstaken. 

Enligt tingsrättens bedömning har polismännen haft ett gemensamt ansvar för ljusen och finner att de har vållat branden genom att lämna polisstationen utan att släcka ljusen. 

Båda polismännen döms till dagsböter, 17 200 kronor för den äldre polismannen och 20 000 kronor för den yngre polismannen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt