Annons:

Populära evenemanget återkommer i sommar – lockat tusentals besökare tidigare

Populära evenemanget Locknevi Classic Motorshow återkommer i sommar. Foto: Arkivbild

Populära evenemanget återkommer i sommar – lockat tusentals besökare tidigare

Det populära evenemanget Locknevi Classic Motorshow återkommer i sommar. Pausen på två år har varit ofrivillig.
– Jag tror det blir minst lika mycket besökare som tidigare, säger Sture Johansson, ordförande i bygdegårdsföreningen.

Annons:

Både 2020 och 2021 stod pandemin i vägen för Locknevi Classic Motorshow. Trots två år med ofrivilligt uppehåll är det nu dags för det populära evenemanget som anordnats sedan 1998. 

– Det är fantastiskt att vi kan komma igång igen. Det känns jättebra. Många har frågat oss om när vi kommer igång igen och det blir stort intresse kring den här aktiviteten. Det är en liten bygd och en annorlunda träff mot hur det är på andra ställen, säger Sture Johansson, ordförande i Locknevi Bygdevårdsförening.

Årets Locknevi Classic Motorshow infaller den 18 juni och årets motorshow följer tidigare upplägg med utställning, rallyuppvisning, bedömning av fordon i olika klasser och uppträdanden.

– Det är lite tidigt att säga hur många utställare det blir, men det kommer vara ett par hundra. Vi kommer också ha knallar som säljer olika saker. Totalt blir det nog runt 250 som antingen håller utställning eller deltar på veteranmarknaden.

"Många varit nöjda"

Under flera år har stor publik lockats till Locknevi. Vissa år har det handlat om tusentals besökare. När motorshowen senast arrangerades under 2019 ställdes 180 fordon ut.

– Många har varit nöjda tidigare år och tycker att det är trevligt att komma hit, så de lär återvända. Det har verkligen varit saknat under pandemin, men det har inte gått att genomföra. Det känns fantastiskt att få den möjligheten.

Hur mycket besökare tror ni på?

– Minst lika mycket på grund av att det varit stiltje ett tag. Jag tror det blir minst lika mycket som förut. 

Känner ni er i fas?

– Vi känner att vi har det under kontroll och hade möte senast i går kväll. Allt faller på plats och det som ska göras är på gång. Det känns jätteroligt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt