Annons:

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Cafét i Södra Vi startade under förra året. Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Cafét har många olika typer av mackor. Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Räkmackan står för 80 procent av försäljningen. Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    Förutom mackor erbjuder de även olika typer av fikabröd. Foto: Privat

  • Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

    I cafét har de även en amatör radio station i café där man kan lyssna och prova på att köra kortvågsradio

Cafét i Södra Vi har haft ett toppenår – rustade om det förfallna hotellet

För knappt ett år sedan var det premiär för Café Södra Vi, som ligger i huset där Sjörövarhotellet tidigare låg. Leif Frank, ägare av cafét, ser positivt på det gångna året och blickar framåt mot att fortsätta utveckla verksamheten. 

Annons:

Sjörövarhotellet i Södra Vi har fått en rejäl renovering det senaste året. Numera är det ett populärt café som Leif Frank driver. 

Öppet året runt

Sedan cafét startade har det haft öppet på söndagar, året runt. Planen är att de öppettiderna ska bestå, men det kan även utökas med sporadiska tillfällen. 

– ­Till en början blir det söndagar, och sen någon dag till bland. Det går alltid att boka om man är en grupp som vill komma mitt i veckan. Om det är några stycken som vill komma och fika öppnar vi upp åt dem. 

Vanligtvis är det runt 25 kunder som kommer varje dag. Gästantalet varierar dock. Ibland är det mer och ibland är det mindre, men året har gått som förväntat. 

– Det har gått jättebra. Sista veckorna har det varit väldigt många som har kommit. De flesta som kommer in och fikar är på genomresa. 

Favoriten är caféts räkmackor som består av 80 procent av försäljningen, resten består av fikabröd. 

Byggt ett gästhus

Sedan förra året har det byggts ut med ett kök, men renoveringen kommer att fortsätta. Intill cafét finns det även en gäststuga på cirka 25 kvadratmeter, med kök och badrum som rymmer 4–5 bäddar. Den är öppen för uthyrning året runt. 

– Det har varit ganska lugnt, vi har inte gjort någon direkt reklam för den heller, men planen är att vi ska komma igång med det nu.  

Är

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt