Sjörövarhotellet i Södra Vi har fått en rejäl renovering det senaste året. Numera är det ett populärt café som Leif Frank driver.
Öppet året runt
Sedan cafét startade har det haft öppet på söndagar, året runt. Planen är att de öppettiderna ska bestå, men det kan även utökas med sporadiska tillfällen.
– Till en början blir det söndagar, och sen någon dag till bland. Det går alltid att boka om man är en grupp som vill komma mitt i veckan. Om det är några stycken som vill komma och fika öppnar vi upp åt dem.
Vanligtvis är det runt 25 kunder som kommer varje dag. Gästantalet varierar dock. Ibland är det mer och ibland är det mindre, men året har gått som förväntat.
– Det har gått jättebra. Sista veckorna har det varit väldigt många som har kommit. De flesta som kommer in och fikar är på genomresa.
Favoriten är caféts räkmackor som består av 80 procent av försäljningen, resten består av fikabröd.
Byggt ett gästhus
Sedan förra året har det byggts ut med ett kök, men renoveringen kommer att fortsätta. Intill cafét finns det även en gäststuga på cirka 25 kvadratmeter, med kök och badrum som rymmer 4–5 bäddar. Den är öppen för uthyrning året runt.
– Det har varit ganska lugnt, vi har inte gjort någon direkt reklam för den heller, men planen är att vi ska komma igång med det nu.
Är