Annons:

Stadshotellet i Vimmerby byter familj –

Ledningsgruppen på Vimmerby Stadshotell är förstås glada över att bli en del av "Crafted"-familjen. Foto: Pressbild

Stadshotellet i Vimmerby byter familj – "Otroligt glada"

Vimmerby Stadshotell blir nu en del av BWH Hotels. Hotellet blir det åttonde "Crafted"-hotellet i Skandinavien.

Annons:

Vimmerby Stadshotell tar nu ytterligare ett steg i att bli en attraktiv året runt-destination. Vimmerby Stadshotell, med anor från 1868, har genomgått stora förändringar de senaste åren. I oktober 2023 stod storsatsningen på en ny spaanläggning klar. 

Den 1 februari förvandlades också Best Western Vimmerby Stadshotell till Vimmerby Stadshotell WorldHotels Crafted, vilket är en del av BWH Hotels. 

"WorldHotels Crafted hotell är för gästen som älskar kreativitet och som njuter av genomtänkta inslag i både helhet och detalj. Det är precis det som Vimmerby Stadshotell strävar efter att erbjuda sina gäster. Mer än hälften av rummen har redan designats och inretts enligt Crafteds höga standard, vilket ger en utmärkt upplevelse för besökare som söker en speciell atmosfär och en känsla av exklusivitet", skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få med Vimmerby Stadshotell i WorldHotels Crafted-familjen. Det blir vårt åttonde Crafted hotell i Skandinavien men vår första spa destination, vilket känns extra kul. Geografiskt sett är det också helt rätt destination för vår hotellgrupp, säger Victor Apelgren, Brand Manager för WorldHotels Crafted.

Redo för nästa steg

I WorldHotels Crafted ingår bland annat The Vault Hotel, NOFO Hotel, Hotel Frantz, Hotel Kung Carl och The Winery Hotel i Sverige. Utanför Skandinavien ingår bland annat hotellikoner som Eden Roc i Miami och ACME Hotel i Chicago.

– Det är vår vision att denna satsning skall göra Vimmerby Stadshotell till en året runt-destination för privat och affärsresenärer. Ett högkvalitativt hotell med restaurang, konferens- och spa-anläggning där vi nu sticker ut hakan ännu mer och blir ett av åtta hotell i Skandinavien som har priviligiet att tillhöra Crafted segmentet, säger hotellchefen Martina Andersson.

Nu är Stadshotellet redo att ta nästa steg.

– Det vi nu kommer satsa och lägga mycket av all vår kraft på är att få till rätt känsla, det kommer bland annat handla om dofter och värmande värdskap. Vi är redo att ta nästa kliv och inte bara vara snyggt inrett utan också få varenda gäst som besöker oss att känna sig välkommen. Vi kommer jobba med allt ifrån små detaljer till att få till de mjuka värdena att sitta klockren hos oss själva och vår personal.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt