Annons:

Lena Hallengren handlade i Kalmar city två dagar före julafton

Socialministern besökte butiker i Kalmar, trots att hon själv avråder från det. Foto: Pressbild

Lena Hallengren handlade i Kalmar city två dagar före julafton

Socialministern har kritiserat Morgan Johansson för att han gått på mellandagsrea. Själv besökte hon minst två butiker i Kalmar, två dagar före julafton. 

Annons:

Två dagar före julafton syntes Lena Hallengren (S) i minst två mindre butiker i Kalmar city. 

– Det var lite märkligt för jag kommenterade regeringens sätt att hantera pandemin. Och helt plötsligt var hon bakom mig i butiken, säger ett vittne. Det var rätt pinsamt.

Butikschefen i den aktuella butiken avböjer att kommentera. 

Det var två dagar före som nya förhållningsregler infördes där svenskar uppmanades att inte besöka butiker och att affärer rekommenderades att inte ha mellandagsrea. Lena Hallengren har själv berättat om sina besök för Expressen. 

– Jag kommenterar inte mer än så att Lena Hallengren har besökt några få butiker Kalmar, säger Sofia Brändström pressekreterare hos socialministern. 

Hur kommenterar hon lämpligheten att besöka butiker samtidigt som hon som ansvarig minister avråder från att vistas i den typen av miljöer?

– Det har vi ingen kommentar till. 

Den aktuella butiken där vittnen såg Lena Hallengren är med i Kalmar citys satsning med drive in-tjänst och hemleverans. Så socialministern hade inte behövt att fysiskt besöka affären. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvimmerby.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt