Annons:

JUST NU: MARKNADEN STÄLLS IN FÖR ANDRA ÅRET I RAD

Virserums marknad ställs in för andra året i rad på grund av coronarestriktionerna. Foto: Jakob Karlsson

JUST NU: MARKNADEN STÄLLS IN FÖR ANDRA ÅRET I RAD

För andra året i rad väljer Virserums samhällsförening att ställa in marknaden i Virserum i augusti. 
– Den är inställd på grund av coronapandemin, säger Janne Sjösten, sitter med i marknadsgruppen som fattade beslutet för en vecka sedan.

Annons:

Det blir ingen marknad i Virserum i år heller. Trots lättade restriktioner ser arrangören Virserums samhällsförening ingen möjlighet att genomföra marknaden som var planerad till den 6–7 augusti, något som Barometern/OT var först att rapportera om. 

– Vi har haft fortlöpande möten och väntat så länge vi har känt att vi kan. Vi har kommit fram till att vi inte kommer få möjlighet att få polistillstånd. Det är olika verksamheter med tivoli, restaurang och festområde. Det gör att vi inte kan ta för ansvar för att anordna en marknad på ett smittsäkert sätt för så många besökare. Det är mellan 10 000 och 15 000 besökare på marknaden per dag, säger Janne Sjösten, som sköter kontakten med knallarna tillsammans med sin fru Inger Sjösten. 

Det finns ingen chans att arrangera marknaden i sommar?

– Nej, vi som arrangör ser ingen möjlighet att ordna det. Det är väldigt tråkigt, för det är många som brukar kalla det för Virserums nationaldag. Beslutet fattades egentligen för en vecka sedan, vi har mest avvaktat för att se vad de nya restriktionerna skulle säga. Vi ser inte att stegen skulle ge oss möjligheten att arrangera en marknad. 

"Tråkigt för bygden"

Att behöva meddela detta dystra besked för andra året i rad är tråkigt, enligt Sjösten.

– Tråkigt för bygden och föreningarna som påverkas. Idrottsföreningen (Virserums SGF), som sköter om parkeringen, tappar viktiga intäkter. 

Tanken är att marknaden ska arrangeras nästa sommar och Janne Sjösten är hoppfull. 

– Det ser vi verkligen fram emot. Efter två år utan marknader blir man mer taggad. När vi ställde in marknaden i fjol så trodde jag aldrig att vi skulle behöva göra det en gång till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt