Annons:

Ida från Hultsfred blir platschef för butik på nya handelsområdet

33-åriga Hultsfredstjejen Ida Fransson byter inriktning och blir platschef för Byggmax butik, som planerar öppna den 25 mars på handelsområdet Knekten. Foto: Privat

Ida från Hultsfred blir platschef för butik på nya handelsområdet

33-åriga Ida Fransson blir platschef på Byggmax nya butik i Hultsfred. Hon byter falukorv och mjölk mot spik och plank.
– Det här ska bli superkul, jag har bra magkänsla, säger hon.

Annons:

För många är Ida Fransson ett välkänt ansikte. Hon har 15 års erfarenhet inom handel, de senaste åren som försäljningsledare på Coop på Aspedalsgatan. Och Netto innan dess.

Men även om hon jobbat i butik länge, är det här något helt nytt för henne, med en helt annan typ av produkter än hon är van vid inom livsmedelsbranschen.

– Man blev ju inte glad precis när man fick veta att Coop skulle lägga ner och man skulle bli av med jobbet. Men det löste sig ju bra, säger Ida Fransson, som samtidigt som hon städer ur det sista i Coop bygger upp det nya på Byggmax.

– Det här är ett perfekt tillfälle att testa något nytt, tillägger hon. Jag ser det här som en jätterolig utmaning, så jag har väldigt mycket fjärilar i magen. 

Sex nya arbetstillfällen

Planen är att Byggmax ska öppna sin 1 600 kvadratmeter stora butik, med tillhörande utomhusyta på cirka 4 300 kvadratmeter på handelsområdet Knekten den 25 mars. Grannar med Willys, Dollarstore och friskvårdskedjan Nordic Wellness.

Utöver Ida Fransson, som platschef, handlar det om ytterligare fem anställda butiksmedarbetare.

Hur var söktrycket?

– Stort, det var över 120 sökande. Jag har fått ta ut personalen själv, som till största delen är från kommunen, i huvudsak från Hultsfred.

Personligen ska hon varva ansvar för det administrativa med kassaarbete.

Arbetet löper på som planerat

Arbetet med att få butiken klar i tid löper på som det är tänkt, enligt Ida Fransson. För hennes egen del väntar två veckors utbildning, innan resterande tid viks till etablering av butiken.

– Trots att jag har mångårig erfarenhet av branschen har jag mycket att lära i min nya roll som platschef med allt administrativt ansvar med scheman och löner, kassasystem och sådant. Men även om det är något helt nytt för mig, tror jag att jag kommer axla det bra. Det blir en rolig erfarenhet att ha med sig i livet.

Vad tänker du kring Byggmax etablering i Hultsfred?

– Jag tror verkligen på det här, tycker det ska bli superkul med en helt ny och fräsch butik. Jag har en bra magkänsla. Det är många som vill se en öppning märker man, byggintresset i trakten är stort.

Hur ser du på konkurrensen från övrig bygghandel?

– Jag ser det inte som vi blir konkurrenter, vi har inte alls samma sortiment, utan somliga kommer välja oss, andra dem. Så jag tror snarare vi kommer komplettera varandra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt