Annons:

  • Bara timmar kvar till premiären – butikschefen:

    Med bara timmar kvar till Byggmax öppnar är det en härlig och energifylld puls. I kallhallen kör man ut den sista containern med skräp och strax kommer sopbilen som ska sopa planen ren från sand. Foto: Lotta Madestam

  • Bara timmar kvar till premiären – butikschefen:

    Butikschef Ida Fransson lägger sista handen vid målarpytsarna. "Jag är jättenöjd med vår lilla butik, den är precis lagom för Hultsfred", säger hon. Foto: Lotta Madestam

  • Bara timmar kvar till premiären – butikschefen:

    Etableringsteamet med Ramon och Patrik fixar en av de sista uppgifterna som var att få upp p-skyltarna. Foto: Lotta Madestam

  • Bara timmar kvar till premiären – butikschefen:

    "Öppnandet har varit så långt fram i tiden, men nu är det verkligen i morgon så det är jättepirrigt i magen", säger Ida Fransson, butikschef. Foto: Lotta Madestam

Bara timmar kvar till premiären – butikschefen: "Jättepirrigt i magen"

Med bara timmar kvar jobbar personalen med att få allt klart till Byggmax öppnar i Hultsfred i morgon.
– Jag är verkligen jättenöjd med resultatet, säger butikschef Ida Fransson när hon visar runt i lokalerna.

Annons:

Hon har just varit och hämtat korvbröden medan kollegan bär in korven inför invigningen. 

I kallhallen kör man ut den sista containern med skräp och strax kommer sopbilen som ska sopa planen ren från sand. Ida tittar på klockan, det är verkligen många olika saker att hålla ordning på så här i "elfte timmen".

– Vi ligger bra till ändå, måste jag säga. Det är finliret kvar, men det tror jag inte kunderna märker någonting av, säger Ida Fransson som dock kan konstatera att det fortfarande gapar lite tomt på sina håll i hyllorna. Det är jag lite missnöjd med, tillägger hon, men ingenting jag kan göra något åt. 

Är det så att ni också märker av materialbrist?

– Inte än, men vårt restlager i vissa delar är jag lite nervös över som det ser ut nu, men jag hoppas att det inte ska ta slut. Vi vill ju inte stå utan varor nu när vi etablerar en ny butik.

– Det tryckimpregnerade virket har vi inte så mycket av heller, så det lär ta slut på ett par timmar. Vanligtvis brukar det vara proppat på hyllorna till en nyöppning, men det blev en miss i kommunikationskedjan, så det hamnade i en annan Byggmax-butik. Nu är vi lovade ny leverans om tre dagar.

Härlig puls i butiken

Det är en puls, som det ska vara så här innan öppning. Lösvikt, som spik och skruv, anländer med bara timmar kvar av torsdagseftermiddagen. 

– Det hade platscheferna varit så vänliga att plocka ihop från deras lager, för att vi skulle ha någonting till öppning och nu kom den sista leveransen, så de här medarbetarna skulle gått hem nu egentligen, men de kämpar in i det sista, säger Ida berömmande, samtidigt som etableringsteamet plockar ihop p-skyltarna som ska upp.

Hur känns det nu, inför invigningen?

– Den har varit så långt fram i tiden, men nu är det verkligen i morgon så det är jättepirrigt i magen. Jag ska ju hålla lite tal och sådär, så det är mycket i mitt huvud just nu. Så lika mycket som jag ser fram emot det jättemycket, så ska det bli skönt att komma igång.

Vad tycker du om resultatet?

– Jag är jättenöjd med vår lilla butik. Det finns ju fyra olika storlekar på Byggmax-butiker och vår heter mini. Så det är framför allt butiksområdet som är mindre. Jag tycker den är precis lagom för Hultsfred och är det något som saknas, som det är efterfrågan på, så tar vi hem det. Då gör vi plats för det. Utan vi har det vi tänker är grunden, som är vi tror går i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt