Annons:

LOKALT FÖRETAG I NY JÄTTEAFFÄR FÖR 48 MILJONER

Bergs Timber förvärvar företag med bränslepelletstillverkning i Fågelfors för 48 miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALT FÖRETAG I NY JÄTTEAFFÄR FÖR 48 MILJONER

Bergs Timber AB har tecknat ett avtal med AB Fogelfors Bruk om förvärv av samtliga aktier i Fågelfors Hyvleri AB för 48 miljoner kronor.

Annons:

Den förvärvade verksamheten utgörs av en helt ny anläggning för tillverkning av bränslepellets med en kapacitet om 100 000 ton per år och det finns dessutom kapacitet för tillverkning av 20 000 ton värmeloggs. Övrig verksamhet inom det förväntade bolaget består av legohyvling. 

Avtalet bygger på den avsiktsförklaring som offentliggjordes i början av maj och förvärvet slutförs nu och aktierna i det nu uppköpta företaget tillträdes i direkt anslutning till avtalets undertecknande. 

Bergs Timber köper upp företaget för totalt 48 miljoner kronor. 

”Genom förvärvet säkrar vi vår framtida avsättning av biprodukter samtidigt som förädlingsgraden av koncernens totala produktion stiger ytterligare. Den helt nya anläggningens tekniska standard är hög och dess geografiska belägenhet idealisk ur Bergs Timbers perspektiv, vilket borgar för en god konkurrenskraft. Vi är glada att nuvarande ägaren Lars-Ola Svensson kommer att arbeta vidare inom Bergs Timber med bland annat ansvar för försäljning av pellets”, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber, i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt