Annons:

SD ifrågasätter kommunens projekt för utrikes födda kvinnor

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson vill se ett mer jämställt integrationsprojekt. Foto: Simon Henriksson

SD ifrågasätter kommunens projekt för utrikes födda kvinnor

Vimmerby kommun har mottagit flera miljoner för att förbättra utrikes födda kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden. I en interpellation ifrågasätter Anneli Jakobsson (SD) projektet och undrar varför det inte är mer jämställt.

Annons:

I juni fick kommunen det efterlängtade beskedet om att EU:s strukturfonden beviljar ett projekt 8,7 miljoner kronor i medel. Syftet är att underlätta för utrikes födda kvinnor på arbetsmarknaden.

– Hela syftet med det här är att skapa möjligheter för utrikesfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden. Nu ska vi testa de metoder vi tagit fram. Den här gruppen är inte synliggjord i den utsträckning vi vill och det finns kulturella aspekter som innebär att männen ska arbeta och kvinnan vara hemma, sa arbetsmarknadsenhetens Tobias Ragnarsson i samband med beskedet. 

Sverigedemokraternas Anneli Jakobsson ifrågasätter nu projektet i en nyskriven interpellation. Följande frågor ställs i en nyformulerad interpellation: 

"Hur många deltar på detta projekt? 

Är det obligatoriskt att delta med tanke på att inte förlora sitt försörjningsstöd? 

Hur finansieras projektet? 

Är det för alla utrikesfödda kvinnor i Vimmerby kommun eller är det bara för nyanlända? 

Varför kan ni inte ordna ett projekt där både män och kvinna kan delta för att uppnå en så jämn könsfördelning som möjligt? "

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt