Annons:

INN kallar politiken till möte om det hårda debattklimatet

Centerpartiets gruppledare Ingela Nilsson Nachtweij (C) vill anordna ett möte med alla andra gruppledare i kommunfullmäktige. Syftet är att utvärdera den nya politiska organisationen – och det hårda debattklimatet i Vimmerby kommun.

Annons:

Det är främst mellan Peter Högberg (S) och Centerpartiet som debatten varit frän under den senaste tiden, vilket läsare på Dagens Vimmerby kunnat följa.

Många centerpartister har reagerat på Högbergs kritik mot kultur- och fritidsnämndens opposition i allmänhet och oppositionssamordnaren Lisbeth Karlsson (C) i synnerhet.

I sitt förslag om ett gruppledarmöte skriver Ingela Nilsson Nachtweij följande:

”Vår ledamot i kultur och fritid har exempelvis vid upprepade tillfällen kritiserats i media av sin ordförande trots att hon ställt upp och deltagit på alla möten som hon bjudits in till (och som inte krockat med det civila arbetet) och hon har verkligen försökt att delta på ett konstruktivt sätt i nämndens arbete. Vår ledamot har agerat på Centerpartiets uppdrag och har partiets fulla stöd för sitt arbete i nämnden. Det är inte acceptabelt att en ordförande uttrycker sig på ett odemokratiskt sätt mot en enskild fritidspolitiker från oppositionen när ledamoten inte misskött sitt uppdrag enligt de regler som finns.”

Nilsson Nachtweij vill också diskutera varför så många politiker hoppat av sedan valet.

”Svårt att ta inbjudan på allvar”

Om det blir något möte återstår att se. Moderaternas gruppledare Marie C Nicholson anser inte att inbjudan var seriös. Såhär skriver hon i sitt svar:

”Jag har lite svårt att ta din inbjudan på allvar när du skickar det som ett utdrag ur ett debattinlägg, framförallt som du inkluderar media i en inbjudan till samtal mellan gruppledare. Ska jag tolka det som att även Jakob Karlsson och Jimmy Karlsson kommer att delta på mötet?”

Nicholson stänger däremot inga dörrar:

”Jag tar gärna ett samtal om det generella debattklimatet i Vimmerby men om det är specifikt Högbergs kommentarer du vill diskutera kan jag nämna att jag känner till minst en nu avhoppad politiker som tidigare tagit väldigt illa vid sig efter att ha blivit recenserad på din blogg. Låt oss undvika stenkastning i glashus.”

 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt