Annons:

SD vill slopa HBTQ-diplomeringen i vården

Martin Kirchberg (SD) vill att HBTQ-diplomeringen i vården läggs ner. Foto: Arkivbild

SD vill slopa HBTQ-diplomeringen i vården

”Lägg ner HBTQ-diplomeringen i vården.” Det föreslår Sverigedemokraterna i Region Kalmar län. Ett förslag man menar skulle spara fem miljoner kronor.

Annons:

Under regionstyrelsens sammanträde på torsdagen lade SD fram ett yrkande att ta bort kravet på HBTQ-diplomering från alla verksamheter inom regionen.

Beslutet gällde beslut om verksamhetsplaneringen i regionens förvaltningar som planerar, genomför och följer upp ansvar och grunduppdrag. 

Haft med i budgeten

Partiet har tidigare haft förslaget i sin budget, att regionen ska sluta genomföra bland annat HBTQ-diplomering och mångfaldsutbildningar, något man räknar med skulle spara fem miljoner. 

– Personalen i regionen har valt att arbeta med människor för de brinner för att hjälpa andra, menar Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det betyder att man redan har sunda grundläggande värderingar, man bryr sig inte om var någon kommer från eller vilket kön personen har. Att då lägga flera miljoner på HBTQ-certifiering är för mig obegripligt. Alla har rätt till samma vård.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt