Annons:

  • De prisades på Södra Vi IF:s årsfest – fick stor summa

    Södra Vi IF hyllade flera aktiva i föreningen under lördagen. På bilden syns Pontus Holm, Adrian Mathiasson, Linnea Jonsson, Hans-Göran Johansson och Marianne Danielsson. Foto: Stefan Härnström

  • De prisades på Södra Vi IF:s årsfest – fick stor summa

    Ordföranden Håkan Danielsson är nöjd med det gångna året för SVIF. Foto: Stefan Härnström

De prisades på Södra Vi IF:s årsfest – fick stor summa

I lördags var det dags för Södra Vi IF att hålla årsfest och medlemmar från alla sektionerna samlades för en lång kväll tillsammans i Brunnsparken. Många i föreningen hyllades och man fick även hela 90 000 i tillskott från supportersektionen.

Annons:

Priset för Årets SVIF-are gick till spelarna och ledarna för herrarnas A-lag i fotboll för den fina säsongen. Föreningens ordförande Håkan Danielsson kommenterade utmärkelsen såhär:

– Årets SVIF-are är alltid speciellt för då ska man ju ha gjort något unikt under året. I år var det ju A-herrlaget i fotboll som satte lite extra spänning på avslutet genom att gå till kval.

Vad gällde 2019 i övrigt så gladdes Håkan åt att de efterlängtade allvädersbanorna nu är på plats på Ulveskog arena. Dessutom har man senaste månaden förbättrat barkunderlaget på elljusspåret inför den kommande skidsäsongen.

– När snön väl kommer så blir det numera lättare att göra två bra spår. Högerspår för de långsamma och de snabbare ligger till vänster. Det är viktigt för oss att folk kan komma ut och åka.

Viktig ungdomsverksamhet

Danielsson berättade också om klubbens breda verksamhet för ungdomar. 

– Det viktigaste är att vi håller igång ungdomarna. Vi har haft en otroligt bred verksamhet både vad gäller friidrotten, bordtennisen och fotbollen. Sedan ska vi inte heller glömma Stjärnevikskollot, säger Håkan.

Det är SVIF som sköter den folkkära kolloverksamheten vid Juttern med allt vad det innebär av aktiviteter, personal och skjutsar för över hundra barn per dag.

Under kvällen överlämnade supportersektionen en summa på 90 000 kronor som kommer väl till pass. Styrelsen kommer bestämma vart pengarna ska gå framöver men ett överdragsskydd till längdhoppsgropen kan det eventuellt bli.

”Unika i kommunen”

Vad gäller framtiden så hoppas Håkan Danielsson att framför allt ungdomarna som tränar ska fortsätta utvecklas och tar steget till seniornivå.

– Jag hoppas fotbollen kan fortsätta att hålla samma höga klass som vi har nu. Man får tänka på att vi är ett litet samhälle som trots allt har en idrottsförening med så många olika egna sektioner. Vi är unika i kommunen eftersom vi utöver fotbollen även har bordtennis, friidrott, skidåkning, boule och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. På det sättet är det många som känner till vår verksamhet men det är viktigt att alla, oavsett inriktning, känner att de tillhör SVIF, avslutar Håkan.

Samtliga pristagare på årsfesten listas i faktarutan nedan. 

Stefan Härnström

Fakta

Pristagarna på Södra Vis årsfest: 

Årets SVIF-are: A-laget i fotboll, spelare och tränare.

Årets ledare: Marieanne Danielsson och Hans-Göran Johansson.

Årets bordtennisspelare: Daniel Gustafsson.

Årets fotbollsspelare (herrar): Adrian Mathiasson.

Årets fotbollsspelare (damer): Linnea Jonsson.

Årets fotbollsöverraskning: Pontus Holm.

Årets SVIF-Hjärta: Robin Hammar (Peckas pris).

Årets skidåkare: Håkan Karlsson.

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt