Annons:

Het Alexandersson utlovar nya mål

VIF:s skyttekung Simon Alexandersson är i gott slag och hoppas på nya mål på lördag. Foto: Linus Johansson

Het Alexandersson utlovar nya mål

Simon Alexandersson har hittat målformen och gjorde två mål senast. På lördag behöver VIF nya fullträffar från sin skyttekung. – Formen känns bra så det får bli några mål till på lördag, säger han.

Annons:

Simon Alexandersson leder Vimmerby IF:s interna skytteliga med elva mål såhär långt. Sex av dem har kommit på de sju matcher som spelats sedan sommaruppehållet. I den oavgjorda matchen (2-2) mot Syrianska förra helgen nätade Alexandersson dubbelt.

– Det har känts bra hela hösten och jag har gjort lite mål. Formen känns bra så det får bli några mål till på lördag.

Vad är skillnaden jämfört med i våras?

– Jag tycker att det har känts bra hela säsongen, men nu sitter bollarna. I början missade jag mycket och började tänka på det. Enda skillnaden är att bollarna sitter nu och att jag inte tänker på det.

Vad tycker du om din säsong såhär långt?

– Spelmässigt är jag nöjd och målmässigt börjar jag också komma igång.  

”Funderar efter säsongen”

Många klubbar ryckte i Simon Alexandersson inför säsongen och så sent som i somras tackade han nej till en övergång till division ett-laget Oskarshamns AIK. Anbud lär inte saknas efter den här säsongen.

– Jag har kontrakt detta året med, men jag kör färdigt med Vimmerby först och så funderar jag efter säsongen. Det har varit några rykten, men jag har inte hört något och stänger inga dörrar. Jag kan absolut tänka mig att vara kvar.

Tränaren Johan ”JC” Carlsson hoppas att Alexandersson kan vara tungan på vågen i VIF:s kamp för ett säkrat kontrakt:

– Han gjorde en av sina bättre matcher förra veckan. Första halvleken var han riktigt bra och gjorde två mål. Det är sådana grejer som kan avgöra och rädda hela säsongen.

Vad tycker du om hans säsong som helhet?

– Funkar inte hela laget är det svårt för en spelare att få det att funka. Hade laget funkat bättre är jag säker på att Simon hade gjort sju-åtta mål till.

Viktig match

VIF ställs mot AFK Linköping på lördag. En viktig match för båda lagen – men är det något lag som har kniven på strupen är det AFK Linköping. AFK ligger på nedflyttningsplats och har tio poäng upp till tabellnian Vimmerby IF.

– Jag tycker att det känts bra på träningarna och det är bättre fart nu. Ett tag var det riktigt dött, men nu är vi längre ned i tabellen och det har blivit ett större engagemang. Det är en riktigt viktig match. De kommer göra allting för det är deras sista chans. Vi har bottenlagen nu och tar vi två segrar till så är vi klara. Är vi disciplinerade och jobbar hårt så klarar vi det, säger Alexandersson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt