Annons:

VIBK-backen: ”Många lag har varit pålästa när de mött oss”

Ricky Gustafsson tror att Vimmerby IBK kan blanda sig i toppstriden i division två. Foto: Ricky Gustafsson

VIBK-backen: ”Många lag har varit pålästa när de mött oss”

Säsongen har inte utvecklat sig som Vimmerby IBK hade tänkt sig. Inför dagens omstart hemma mot jumbon Gränna är VIBK långt från division ett-avancemang.
– Många lag har varit pålästa när de mött oss. Vi kanske inte riktigt har löst det alla matcher med en plan B, säger VIBK-backen Ricky Gustafsson.

Annons:

I skrivande stund ligger Vimmerby sexa i division två-tabellen, elva poäng från andraplacerande Olofström, men med en match mindre spelad.

– Vi hade nog räknat med lite mer poäng och en bättre placering, konstaterar Ricky Gustafsson.

Vad har gått fel?

– Fel och fel. Visst, det är klart att vi räknat med mer, men det finns många bra lag i serien och det är inte givet att ta tre poäng i någon match. Sen är det många lag som har varit pålästa när de mött oss och vi kanske inte riktigt har löst det alla matcher med en plan B. Sen har vi bränt alldeles för mycket lägen i många matcher samtidigt som vi har släppt några enkla mål.

Hur ser du på tabelläget och era chanser att blanda er i toppstriden?

– Jag har inte tittat så mycket i tabellen. Det gäller att ta en match i taget nu. Visst, vi ligger en bit efter, men samtidigt ska vi möta lagen framför oss, så chansen finns fortfarande. Det är långt ifrån kört för oss. Får vi bara en bra start och maskinen börjar snurra på så kan vi bli farliga. Vi har ett lag för att utmana i toppen, tycker Ricky Gustafsson. 

Sätta fart på bollen

Efter några veckors uppehåll startar serien om för Vimmerbys del i dag. På schemat står hemmamatch mot jumbolaget Gränna, som står på sex poäng.

– Gränna är ett lag som vi så klart ska slå hemma. Men det går inte att underskatta dem och tro att det ska lösa sig av sig självt. Det gäller att vi har bra fart under fötterna och jobbar åt båda håll. Vi kommer nog att ha väldigt mycket boll och de kommer försvara sig och försöka kontra på oss. För vår del gäller det att sätta fart på bollen och ta avslut.

Vimmerby kommer till spel med ordinarie lag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt