Annons:

Skövdespelaren: ”Vi får se till att tråka ut dem”

Adam Rundqvist ser fram emot att möta sin förra klubb Vimmerby i playoff 1. Foto: Simon Henriksson

Skövdespelaren: ”Vi får se till att tråka ut dem”

Vimmerby Hockey valde att möta Skövde IK i playoff 1 till HockeyAllsvenskan. Något som inte förvånade förre VH-liraren Adam Rundqvist.
– Det kändes som att det mycket väl kunde bli så, säger Skövdespelaren Rundqvist.

Annons:

Skövde IK slutade sjua i den södra Allettan och var det högst rankade laget som Vimmerby kunde välja att möta i play off 1. Trots det var valet av SIK som motståndare i playoff 1 väntat från VH:s sida.

– Jag såg precis att de valde oss, det var kul. Det kändes som att det mycket väl kunde bli så, men vi var inställda på allt, säger Adam Rundqvist.

Varför tror du att Vimmerby valde er?

– Jag vet faktiskt inte. Dels är det ju inte en särskilt lång resa och sen har de väl en bra känsla med sig efter att de lyckades vända mot oss senast. Det kanske ligger färskt i deras minne. Jag hoppas att de får ångra sitt val.

”Lite mer skills”

Adam Rundqvist har flera säsonger i Vimmerby bakom sig och tror på ett jämnt playoff-möte.

– Playoff är lite annorlunda, det blir alltid lite tajtare. Och sen brukar det bli bra matcher när vi möts.

Vad har du för tankar om Vimmerby som lag?

– Precis som för oss har det gått lite upp och ned för dem under säsongen. Men det är ett skickligt lag. De har ett lite annat spelarmaterial än vad vi har med lite mer skills i truppen. Men i playoff är det oftast så att laget som får ihop helheten och sätter defensiven bäst vinner. Vi får se till att tråka ut dem.

Underdogs hela säsongen

Skövde är ett klassiskt lag som ofta lyckas väl, men som få trodde på inför säsongen.

– Vi har varit lite underdogs hela säsongen. Det har varit lite upp och ned, men framförallt i Allettan har vi fått lite utdelning. Vi har tränat hårt och trott på det vi har gjort. Sen har rätt spelare varit i form.

Adam Rundqvist tror ändå inte att Skövde ska drabbas av någon mättnadskänsla.

– Är det spelare som är mätta och det märks så kommer de inte att få spela. Alla är sugna på att förlänga säsongen, vi har ett bra go i laget, säger Adam Rundqvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt