Annons:

Tufft läge för Rundqvists Skövde: ”Fokus på lördag”

Adam Rundqvists Skövde måste nu vinna dubbelt i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Tufft läge för Rundqvists Skövde: ”Fokus på lördag”

Förlusten på hemmaplan gör att Skövde IK har en mycket svår uppgift kommande helg. Adam Rundqvists lag måste vinna två bortamatcher mot Vimmerby för att avancera till nästa playoff-steg.
– Först och främst måste vi ha fokus på lördag, säger Adam Rundqvist.

Annons:

I ärlighetens namn så har nog Skövde redan gjort mer än vad de flesta hade räknat med den här säsongen. Och ska de ta sig vidare ytterligare ett steg krävs nu något alldeles extra med två bortasegrar mot Vimmerby kommande helg.

– Först och främst så får vi titta på lördagens match, det är där vi får lägga vårt fokus. Vi vet att vi är starka och bra tränade. Vinner vi den matchen blir det helt öppet på söndag, säger Skövde-centern och tidigare VH-spelaren Adam Rundqvist.

”Mycket snack om den”

Dina tankar om dagens match?

– Vi visste att det skulle bli tufft. Jag tycker att vi var bättre i den första perioden, sen tog Vimmerby över i andra och var mycket bättre där. I tredje var det jämnare med chanser åt båda hållen. En jämn match där det tyvärr blev Vimmerby som drog det längsta strået.

Vad tycker du om er insats?

– Vi blandade och gav. I vissa perioder var vi bra, i vissa var vi dåliga. Det är två rätt jämna lag och då kan man inte räkna med ett vara spelförande en hel match. Det var en godkänd match, varken bra eller dålig.

Vad säger du om Vimmerby?

– Vi vet att det är ett spelskickligt lag, de är bra med pucken. Vi gav dem väl mycket yta och gick bort oss på några av målen.

Och nu måste ni vinna två matcher på den lilla rinken i Vimmerby...

– Haha ja. Det är mycket snack om den där rinken. Men den är lika liten för Vimmerby, skrattar Adam Rundqvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt