Annons:

Fyra tips för att få tillgång till flygplatslounger

Foto: MostPhotos

Fyra tips för att få tillgång till flygplatslounger

Resandet har tagit fart igen efter pandemin, men när man står där i den långa kön till säkerhetskontrollen minns man plötsligt de mindre glamorösa delarna med resande - all väntan. Vare sig man reser frekvent med jobbet eller bara åker på semester ett par gånger om året så kan man sätta guldkant på sin resa med lounge access. Men hur får man egentligen tillgång till flygplatsernas exklusiva lounger? Här är fyra tips som släpper in dig i flygplatsens finrum.

Annons:

Så får du tillgång till flygplatslounger

Flygplatslounger är en lyx som från första början endast var till för VIPs och den med en exklusiv inbjudan - en bekvämlighet många bara drömde om att få uppleva. Idag är det betydligt mer åtkomligt - i alla fall om man vet hur man ska ta sig in. 

Använd ditt kreditkort

Vill man få tillgång till en flygplatslounge kan rätt kreditkort vara den gyllene biljetten in. Det finns flera olika kreditkort med lounge access - de flesta av dem är premiumkort med många andra fördelar och bonusar. Om man flyger ofta finns det till exempel kreditkort som inte bara ger lounge access - utan som även låter en smita förbi kön vid säkerhetskontrollen och boka biljetter, taxi och hotell via Concierge Service.

Köp ett eget medlemskap

Det är förstås även möjligt att själv köpa ett lounge-medlemskap. De olika företagen som erbjuder lounger har vanligtvis flera olika nivåer på sina medlemskap. 

Om man blir medlem hos Priority Pass, det företag som erbjuder flest lounger på världens flygplatser, så kan man till exempel välja på att bli Standard, Standard Plus eller Prestige. Det är främst antalet gratis besök i en lounge som skiljer medlemskapen åt. 

Köp första klass-biljetter

Ett annat sätt att ta sig in i en lounge är genom att köpa en flygbiljett i första klass eller business class. Villkoren för premiumflygbiljetter ser lite olika ut beroende på vilket flygbolag man reser med, men generellt sett får man tillgång till en lyxig lounge innan flyget och en härlig upplevelse när man väl befinner sig i luften. 

Köp entrébiljett för din specifika resa

Många lounger erbjuder dagsbiljetter. Då kan vem som helst som känner för att sträcka ut benen och få lite lugn och ro köpa en entrébiljett till loungen. Vissa lounger erbjuder entré hela dagen, eller tills ens plan avgår, medan man hos andra får betala per timme. 

Vill du slappna av i en flygplatslounge med ditt kreditkort som entrébiljett? Det här behöver du tänka på: 

 • Månads- eller årsavgift
  Kreditkort som ger lounge access har alltid en månads- eller årsavgift. Avgiften kan vara något högre än för kort som inte erbjuder denna fördel. Om man reser regelbundet och gillar lyx kan avgiften betala sig själv ganska snabbt.
 • Vilket medlemskap ingår?
  Olika kreditkort erbjuder medlemskap i olika lounger. Se till att det kort du väljer matchar de lounger du vill kunna besöka. 
 • Resesällskap
  Huruvida man får ta med sig sitt resesällskap i loungen varierar. Med vissa medlemskap får man ta med sig en gäst gratis, medan man hos andra får betala en avgift för sitt resesällskap. 
 • Gratis eller rabatt
  Det är inte alla kreditkort som ger gratis entrébiljett till loungen, vissa ger bara rabatt på inträdet. 
 • Bonus, försäkringar och andra fördelar
  En gemensam nämnare för många kreditkort är bonus, försäkringar och andra fördelar. Om man är ute efter ett kreditkort med lounge access kanske man reser ofta, då kan det även vara aktuellt med ett kreditkort med reseförsäkring och kanske FastTrack på flygplatsen?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt