Annons:

MAN SKJUTEN AV POLIS I VETLANDA – FLERA SKADADE EFTER VANSINNESDÅD

Foto: MostPhotos

MAN SKJUTEN AV POLIS I VETLANDA – FLERA SKADADE EFTER VANSINNESDÅD

En person gick under onsdagseftermiddagen till attack mot flera personer i centrala Vetlanda. Åtta personer blev attackerade. Den misstänkte sköts av polisen och vårdas på sjukhus.

Annons:

Det var vid 15-tiden som polisen fick flera telefonsamtal från Vetlanda. Flera personer skulle ha blivit angripna med ett tillhygge, enligt uppgifter till Vetlanda-Posten ska det röra sig om en knivattack. Vid 15.10-tiden var polisen på plats och grep en misstänkt person.

Den misstänkte blev skjuten av polis i samband med händelsen. 

– Polisen avlossar sitt tjänstevapen och den misstänkte skadades. Skadeläget är oklart just nu men personen lever, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst, till Aftonbladet. 

Han är förd med ambulans till sjukhus och är misstänkt för mordförsök. Enligt Vetlanda-Posten ska det röra sig om en man i 20-årsåldern. Vid 15.30-tiden meddelar polisen att fyra personer ska ha angripits med ett tillhygge, men deras skador är okända.

Vid 16.30-tiden meddelade polisen att minst sju personer är drabbade av händelsen på olika sätt. Polisen har inga misstankar om terrorbrott.

Vid 17.15-tiden uppger polisen att åtta personer är drabbade i händelsen, men det finns inga uppgifter om avlidna.

– Åtta personer har blivit angripna, några av de har avförts med ambulans. Det är både allvarliga och lindriga skador, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson i Region Öst, till SVT.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt