Annons:

  • Populärt evenemang arrangeras för elfte gången – så ser upplägget ut

    Casper Kindman, Josefin Karlsson och Emma Karlsson håller i en av aktiviteterna på Bullerbydagens barnrättstorg. Foto: Ossian Mathiasson

  • Populärt evenemang arrangeras för elfte gången – så ser upplägget ut

    Anton Palmér, Racke Jakobsson och Simon Lundborg ser fram emot den elfte upplagan av Bullerbydagen som anordnas på torsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Populärt evenemang arrangeras för elfte gången – så ser upplägget ut

Bullerbydagen är ett populärt arrangemang som lockar tusentals människor. På torsdag arrangeras eventet för elfte gången.
– Väldigt många bra utställare har anmält sig, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommun. 

Annons:

Bullerbydagen är en årlig folkfest i bostadsområdet Norrängen, i folkmun mer känt som Bullerbyn, som handlar om att belysa den goda samverkan och kulturrikedom som finns i området. 

Torsdagen den 1 juni arrangeras eventet för elfte gången. 

– Vi har haft bra väder på nästan alla Bullerbydagar och det ser ut att bli samma sak i år. Vi är väl uppe i 60 utställare så här långt och vet också att det droppar in några de sista dagarna, säger Anton Palmér. 

Bullerbydagen är en dag för samverkan och glädje där besökarna kan lyssna på musik, prova på aktiviteter, äta gott, leka och göra diverse olika inköp. 

– Syftet är att upplysa bostadsområdet och att föreningsliv, företag och olika organisationer får synas tillsammans i ett positivt syfte. Man valde Bullerbyn från första början för att få många människor att komma hit och se att det finns mycket positivt med bostadsområdet, vilket Bullerbydagen har visat genom åren med mycket besökare, mycket glädje, mycket energi och mycket positivitet, säger Anton Palmér. 

Idol-Amena uppträder

Lokala artister likt Amena Alsameai, Vimmerbytjejen som slog igenom i 2021 års upplaga av Idol, Mr Cupid, Kalle Sellbrink, Änglakören och Johannes Widergren uppträder på Bullderbydagen.

Racke Jakobsson, boendekonsulent på Vimarhem, anser att Bullerbydagen har gett bostadsbolaget ett lyft. 

– Vimarhem satsar dessutom hårdare på att lyfta bostadsområdet med att marknadsföras och synas här, säger Racke Jakobsson. 

Anton Palmér är inne på samma linje. 

– Det känns som att kommunen och Vimarhem har ökat samverkan ytterligare ett steg även om samverkan alltid har varit väldigt god. Man har haft ett gemensamt syfte med området och dialogen har ökat ytterligare, säger Anton Palmér. 

Gymnasieklass ordnar med aktiviteter

Barnrättstorget planeras i stora drag av samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende. Eleverna är uppdelade i grupper med olika ansvarsområden, till exempel hoppborg och ansiktsmålning.  

– Här handlar det om att barnen ska ha roligt, trivas och ges möjlighet till att må bra. Gymnasieklassen är en viktig del och vi är tacksamma för att vi har med oss dem på tåget varje år, säger Anton Palmér.

Casper Kindman, Emma Karlsson och Josefin Karlsson har fått i uppdrag att starta upp ansiktsmålning, en av många aktiviteter som arrangeras på barnrättstorget. 

– Vi har fixat pendlar, färg, svampar och mallar så det inte har varit så svårt med planeringen. Tidigare år har ansiktsmålningen varit populär och vi tycker att det är bra att fortsätta på ett vinnande koncept. Det är kul att göra något praktiskt med tanke på att vi har mycket teoretiska moment i skolan, säger Casper Kindman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt