Annons:

Allt fler svenskar googlar på hudvårdsrutiner – länet i toppen

Antalet googlingar på hudvård har ökat markant och Kalmar län är i toppen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Allt fler svenskar googlar på hudvårdsrutiner – länet i toppen

Enligt undersökning av Verso Skincare har antalet googlingar på hudvårdsrutiner och andra relaterade sökord ökat med 30-110 procent under det senaste året. 

Annons:

I ett pressmeddelande från Andreas Norinder, PR konsult för Verso Skincare uppmärksammas en undersökning gjord av Verso Skincare att googlingen av hudvårdsrutiner har ökat. Hudvård och dess olika rutiner har blivit allt mer populära och rutinerna sprids på Instagram och Youtube. Trenden har ökat med hjälp av att influencers och kändisar delar med sig av sina rutiner på sociala medier och sprider ämnet om sina favoritprodukter till en större publik. 

Syns på googlingarna Sökningar på hudvårdsrutiner ökade med 30% mellan 2022 och 2023 och idag ligger det på cirka 1250 sökningar per månad i genomsnitt. Enligt en sammanställning av Verso Skincare ökade sökningar som “hudvårdsrutin steg för steg” och "hudvårdsrutin akne” med 113 procent respektive 52 procent.

Linda Söderholm, varumärkeschef på Verso Skincare säger att fler och fler upptäcker värdet med att sköta om sin hy regelbundet och att detta gäller både kvinnor och män vilket Söderholm tycker är positivt.

Jönköping och Kalmar län i topp 

Enligt Google Trends är det län som Värmland, Västmanland, Gävleborg, Östergötland och Kalmar som har det största sökintresset på “hudvårdsrutin” under de fem senaste åren. Dock är det Jönköping och Kalmar län som har toppat med sökningar det senaste året.

De frågor som googlas mest är vilken ordning man ska göra sin hudvård, vad som är en bra hudvårdsrutin och vilka steg den ska innefatta. Men vissa frågor om retinol, serum och hyaluronsyra finns även.

Linda Söderholm säger att retinol är en teknisk term för A-vitaminderivat som används i produkter inom kosmetika. Retinol är en ingrediens utanför det vanliga eftersom att den har en anmärkningsbar förmåga med att hjälpa huden att se revitaliserad och förnyad ut.

Undersökningen Informationen om antalet sökningar kommer från Google och har samlats in under perioden januari till december för åren 2022 och 2023. Google Trends jämför sedan antalet sökningar som gjordes på den aktuella söktermen jämfört med den totala sökningen på Google från det aktuella länet.

Verso Skincare

Verso Skincare är ett svenskt hudvårdsmärke som bildades 2013 i Stockholm. Märket är skapat med en skandinavisk anda med enkelhet, minimalism och kvalitet. De vill skapa en revolution inom hudvård med hudvårdsprodukter som är resultatinriktade, lättanvända och som ger en varaktig hälsosam hud.

De håller sig till sin idé och grundar sig i vetenskapen och erbjuder produkter med få samt några väl valda ingredienser. Deras grundprincip är att aldrig kompromissa med kvaliteten och därför tar de inga genvägar med utvecklingen av deras produkter. 

Lisa Svensson

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt