Annons:

Ingen ny parkering i Gullringen – befintlig kan dock komma att utökas

Det blir avslag för ett förslag om att anlägga en ny parkering i Gullringen. Däremot kan en befintlig parkering komma att utökas. 

Annons:

I ett medborgarförslag föreslog en kommuninvånare att kommunen skulle anlägga en parkering på Smultronstigen i Gullringen, nära badplatsen Dammen. 

Förslagsställaren skriver att badplatsen besöks av många och att det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser nära den. 

– Det här handlar om ett bekymmer som har upptäckts med felparkeringar på Smultronstigen på den västra sidan om Kvarndammen. Hans förslag på lösning är att omvandla en av de kommunala villtomterna som finns där till försäljning till en parkeringsplats, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Ola Gustafsson (KD). 

Men det skulle inte räcka att sätta upp en skylt, menar Ola Gustafsson.

– Det krävs en detaljplaneändring och då pratar vi 50 000 kronor där. Det behöver även ske vissa markarbeten, vilket innebär 200 000 kronor. Det skulle kunna bli en lägre summa, men kostnaden är för stor. 

Kommunfullmäktige beslutade att avslå medborgarförslaget.

– Men samhällsnbyggnadsavdelningen har fått i uppdrag att se över den befintliga parkeringsplatsen på den östra sidan och se om det går att utöka den.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt