Annons:

Toppolitikern efter avancemanget:

Kommunen kommenterar nu Vimmerby Hockeys avancemang genom kultur- och fritidsutskottets ordförande Lars Johansson (V). Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson/Ossian Mathiasson

Toppolitikern efter avancemanget: "Kommer sättas ihop en grupp nästa vecka"

I början av veckan verkade det otänkbart. I kväll är det en realitet. Vimmerby Hockey är ett hockeyallsvenskt lag säsongen 2024/2025.
– Vi kommer sätta ihop en grupp nästa vecka som tittar på hur vi kan lösa det som måste lösas, säger Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet. 

Annons:

När vår tidning når toppolitikern Lars Johansson (V) sitter han på en restaurang i Vimmerby. Han har förstås varit och sett den avgörande matchen mellan Vimmerby Hockey och Halmstad Hammers i Arena Hansson Konsult & Konstruktion. 

Det slutade, som ni redan vet, med att VH säkrade biljetten till Hockeyallsvenskan mot alla odds. 

– Vi är ute och firar lite kan man säga. Det var helt fantastiskt kul och fantastisk stämning. Hela grejen var härlig. Det här är historiskt och Vimmerby Hockey har aldrig tidigare spelat så här högt. Det är kul och var en jätterolig match att följa. Vi följde med i Kristianstads match också och det var mycket drama och spänning, säger kultur- och fritidsutskottet ordförande Lars Johansson (V). 

Vissa elaka säger att "alla kanske inte är så glada i kommunhuset". Vad säger du om det?

– Det är inte sant. Jag är glad och jag tror att alla är glada. Det vill jag påstå. Vi har även framfört vårt grattis på kommunens hemsida. 

Avancemanget ställer förstås nya krav på Vimmerby Hockey. Exakt hur dessa ser ut är emellertid något oklart. 

– För det första är det väldigt positivt för kommunen. Det här ger mycket positiv uppmärksamhet runt om i landet. Sedan följer det såklart utmaningar med det här. Till viss del har vi redan tittat på det, men vi har kanske inte riktigt trott på det tills alldeles nyligen. Det har svängt ganska snabbt sista veckan, men lite förberedda är vi. 

Ska sätta ihop en grupp

Det innebär bland annat att kommunen kommer sätta samman en grupp nästa vecka. Huvudsakligen kommer den innehålla tjänstepersoner. 

– Den gruppen kommer titta på hur vi kan lösa det som måste lösas. Vi vet inte exakt sammansättningen ännu, men jag tror att vi kan hitta lösningar i ett första läge.

Vad är det som måste lösas?

– Vi kan inte detaljerna ännu, men det är inte enorma satsningar som krävs. Det är inga enorma ombyggnader som krävs. Det är min uppfattning efter de större möten jag ändå varit med på tillsammans med Hockeyallsvenskan. Men detaljer kan jag inte svara på nu.

Kommuntopparna besökte festen

Förmodligen lär inte rösterna som kräver en ny ishall i Vimmerby bli svagare efter uppflyttningen till landets näst högsta division. 

– Det kan jag inte svara på i kväll. Nu får vi glädja oss över det här och ta sådana frågor längre fram. Vi får nöja oss där nu. 

Har ni planerat något firande från kommunens sida?

– Jag, Helen (Nilsson, kommunalråd reds.anm) och Egon (Karlsson, utvecklingschef) ska upp till Stadshotellet och gratulera laget och föreningen, där hockeyn har sitt eget firande. Annars får vi resonera lite. Det här kom ganska hastigt på, men vi lyfte faktiskt frågan efter matchen i torsdags. Det var först då det blev riktigt aktuellt. Vi har ingen klar plan, så vi får se vad vi gör. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt