Annons:

Storförlust för Vimmerby BK i dagens andra match

Tobias Asklöf var poängbäst när Vimmerby BK förlorade mot Stureby på lördagseftermiddagen. Foto: Arkivbild

Storförlust för Vimmerby BK i dagens andra match

Segern i lördagens första allsvenska match följdes upp med en förlust. Inte helt oväntat blev serieledande Stureby för svårt för Vimmerby BK under lördagseftermiddagen.
- De är numret för stora och håller elitserieklass, säger VBK:s Tobias Asklöf,

Annons:

Tidigare i dag berättade vi att Vimmerby Bowlingklubb vann dagens första allsvenska match i Nyköpings bowlinghall. VBK svarade för en stark vändning mot hemmalaget BK Brio och vann med 11-9.

I dagens andra match ställdes man mot serieledaren och favorittippade Stureby. Och inte helt oväntat blev laget från södra Stockholm för svårt för VBK.

Matchen avgjord tidigt

Redan efter två serier var ställning 8-2 till Stureby, och när det stod 12-3 efter den tredje serien så var matchen helt avgjord.

Även den fjärde serien slutade 4-1 till Stureby och matchen 16-4.

Kägelpoäng Vimmerby BK: Tobias Asklöf 843, Albin Sandberg 820, Frida Sethsson 816, Jonny Sandberg 807, Robin Stefansson 787, Peter Bexenius 772, Morgan Holmström 727, Peter Thorstensson 686 (3), Isac Wall 146 (1).

Asklöf nöjd med dagen

VBK:s Tobias Asklöf är nöjd med lördagens utflykt till Nyköping.

- Riktigt starkt och viktigt att vi får med oss en seger mot hemmalaget BK Brio i den första matchen. Matchen mot Stureby blev tuff. Det är numret för stort och ska ju egentligen spela i Elitserien, så pass bra är de, säger han.

- Trots det, och även om matchen slutar 16-4, så är vi bara 400 kägelpoäng bakom dem. Vi höjde oss ändå till den matchen och sköt 200 poäng bättre än vad vi gjorde på förmiddagen.

Asklöf gav beröm till Pea Thorstensson som var uppsatt som nia och kom in och gjorde 686 poäng på tre serier.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt