Annons:

HFK avgjorde sent i viktiga bottenmötet – SVIF kvar som jumbo

Hultsfreds FK firar den sköna och viktiga segern mot Södra Vi. Foto: Simon Henriksson

HFK avgjorde sent i viktiga bottenmötet – SVIF kvar som jumbo

Oerhört viktiga poäng stod på spel när jumbon Södra Vi IF tog emot nästjumbon Hultsfred FK på hemmaplan. Det blev en jämn batalj som HFK avgjorde i slutminuterna. 

Annons:

Första halvleken blev en jämn historia. Det var bortalagets Sebastian Strömbom som gjorde matchens första mål. Han satte 0-1 i den 31:a matchminuten. Redan två minuter senare svarade SVIF genom ett mål av Elias Hallingfors. Strax innan pausvilan tog hemmalaget även ledningen. 2-1 placerades vackert in av Jesper Wessman.  

– I första ligger vi rätt och följer matchplanen väl. Det är en jämn match som jag tycker att vi hade kunnat vinna genom att eliminera enkla misstag, berättar SVIF:s tränare Peter Magnusson.  

I den andra halvleken lyckades SVIF försvara sin ledning fram till matchminut sjuttiosex. Yassin Jalil Kader snurrade upp försvaret och kvitterade för sitt HFK. r endast ett par minuter återstod tilldelades Södra Vis Elias Hallingfors ett rött kort. Med en man mindre på planen lyckades hemmalaget inte stå emot längre. HFK gjorde både 2-3 genom Yassin Jalil Kader och 2-4 genom Adrijan Shaljani, i slutminuten. 

– Hultsfred trycker ned oss tillslut. De är nog bättre totalt sett tycker jag. Vi gör en okej laginsats men faller på enkla misstag. Målet framöver måste vara att eliminera det.  

Elias Hallingfors som stod i händelsernas centrum fick extra beröm av sin tränare. 

"Inte så vackert"

Hultsfreds tränare Anders Larsson var glad över poängen: 

– Det var inte så vackert om jag ska vara ärlig, men det var viktiga poäng. Vi får in ett par bollar på slutet och jag tycker att det är relativt rättvist att vi vinner. De spelar rätt mycket långt och de kanske de gör mot oss för att de vet om våra svagheter. Jag var inte nöjd i paus, men jag är mer lättad över segern än glad. Det var viktigt och nu ser vi vad som krävs för att vinna en fotbollsmatch. 

Enock Jörgensen och Rigon Thaqi plussas i HFK. 

Tabellen finns här.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt