Annons:

Snart stänger fönstret – här är beskeden från VH:s sportchef

Pelle Johansson lär kunna luta sig tillbaka i kontorsstolen rätt mycket de sista dygnen innan transferfönstret stänger. Foto: Arkivbild

Snart stänger fönstret – här är beskeden från VH:s sportchef

Vid månadsskiftet stänger transferfönstret i Hockeyettan. Kommer Vimmerby Hockey sitta still i båten eller kommer något att hända? Vi ställde frågan till klubb- och sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey har tidigare år agerat precis inför att transferfönstret stänger. Nu närmar sig deadline och vid midnatt på torsdag är januari över och därmed stängs möjligheten att värva nya spelare. 

Inför Allettan slog VH till med två hyfsade värvningsbomber när man plockade in både Jakob Heljemo och Christoffer Törngren. Nu verkar sportchefen Pelle Johansson sitta hyfsad tillbakalutad i kontorsstolen.

– Vi är inte ute och jagar. Det som kan hända är att vi säkrar upp målvaktssidan och registrerar någon på målvaktssidan, säger Pelle Johansson. 

Beror det på Scott Hectors problem med baksidan?

– Det gör ingen skillnad egentligen. Vi behöver göra något oavsett. Samtidigt är det ju så att den personen inte kommer vara här. Det finns inget ledigt som bara kan komma hit. 

Är det något som är nära?

– Vi har ett par dygn på oss och vi vill veta lite mer kring läget för Scott först. Det avgör lite om han är redo på onsdag eller om det är två veckor dit. Det är klart att det avgör lite, men samtidigt är det viss tidspress på oss.

Vad händer på backsidan?

På back- eller forwardssidan ser det annars ut att bli väldigt lugnt. I förra veckan lånade Vimmerby Kevin Israelsson från Växjö Lakers J20-lag. 

– Han är tillgänglig på onsdag med, sedan får vi ha en dialog med Växjö kring hur de tänker. Växjö sitter på rättigheterna och har ett slutspel på J20-sidan också. Med tanke på att han är junior, så kan han gå fram och tillbaka om Växjö väljer att regga honom så. Det är vad man kan göra, men det är väl det som ligger närmast. Inget snack om det. Men då är det på deras villkor hela vägen. 

Under säsongen har Vimmerby släppt Adam Lindblad till Mjölby och Olle Söderlund till Mörrum. Det rör sig om muntliga överenskommelser, eftersom klubbar i Hockeyettan offciellt inte kan låna ut till varandra.

– Frågan är vad som är bäst för spelaren ifråga. Både Olle och Adam har fått spela kontinuerligt, vilket de kanske inte fått göra här. Det är något att ta hänsyn till. Vi måste ta tillbaka dem innan onsdag natt i sådana fall, men de kanske mår bättre av att få mer speltid. 

Hur tänker ni där?

– Det vet vi inte. Det hänger lite på vår status. Vi vet att Lindgren (Elias) är avstängd några matcher till, men i övrigt är det relativt lugnt. Göransson (Isac) slängde gipset i går och tränade i dag. Vi har också haft vår beskärda del av sjukdom får vi hoppas och kan inte sitta på en för stor trupp.

"Bara positivt"

Pelle Johansson tror överlag att de sista dygnen inför deadline blir rätt lugna.

– Alla lag har något att spela för och jag förstår varför de lagt datumet så här, men det blir lite lustigt också. Jag tror inget lag säjer ut hela sin trupp just nu och jag tror inte att ett Hockeyettanlag köper loss en annan Hockeyettanspelare för hundratusentals kronor nu. Jag tror inte det är så mycket som kommer hända. Det är om man försöker värva utländska spelare. 

Vimmerbys start i Allettan är inget sportchefen kan klaga över. 

– Sedan är vi inte 100 procent nöjda med hur spelet har suttit hittills, men det är bara positivt. Vi har haft det lite tufft i perioder av matcherna, men det innebär att det finns mer att få ut. Powerplayspelet var extremt bra i grundserien och där har det hackat lite i Allettan, men poängmässigt kan det inte bli mycket bättre.

Vimmerby är fem poäng före både Halmstad och Kristianstads IK och ser ut att ha en jättemöjlighet att sluta bland de två främsta i Allettan Södra. Det skulle innebära att Vimmerby endast behöver vinna en bäst av fem-serie för att nå kvalserien. Där skulle man då också ha hemmaplansfördel.

– Det är klart det vore en jättefördel. Det såg vi förra året. Hade vi haft hemmaplansfördel mot Nybro, så kanske vi hade gått till kvalserien. Sådana grejer blir avgörande i det långa loppet. Sedan är det sjukt tufft oavsett och även om vi vinner Allettan, så skulle vi nog inte betraktas som favoriter. Men klart att vi ska gå för det och att det vore en fördel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt