Annons:

Tävling och resultat allt viktigare när VH spelar näst sista träningsmatchen

Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey tar i morgon emot Grums IK i säsongens näst sista tränngsmatch. Foto: Ossian Mathiasson

Tävling och resultat allt viktigare när VH spelar näst sista träningsmatchen

Dags för Vimmerby Hockeys näst sista träningsmatchen innan seriestarten. När VH möter Grums hemma på fredagen gör man det med full trupp, och ju närmare vi kommer seriestart desto mer ökar vikten av resultatet och tävlingsinsatsen.

Annons:

I morgon, fredag, spelar Vimmerby Hockey sin sjätte och näst sista träningsmatch för säsongen. För motståndet i Vimmerby ishall står Grums IK, som hör hemma i den västra HockeyEttan.

Efter fredagens match har VH bara Västervik kvar att möta (borta kommande onsdag) innan serien drar igång den 4 oktober med hemmamatch mot Tyringe SoSS.

Tävlingsnivån en av styrkorna 

Hittills har det blivit fyra segrar och en förlust, och även om tränare Phil Horsky i första hand inte tittar på resultatet så blir det ändå viktigare ju närmare seriestart man kommer.

– För oss handlar det om att bli bättre för varje dag som går och med tydligare linjer i spelet, och det tycker jag att vi blir också. Sedan är det klart att vi även vill vinna träningsmatcherna, det är en attitydfråga.

– En av våra styrkor i år är tävlingsnivån – att spela med hjärtat, men ändå disciplinerat taktiskt, menar Horsky.

Nöjd med Nybro-matchen

Trots förlusten senast mot den kommande seriekollegan Nybro Vikings är VH-tränaren nöjd med prestationen.

– Vi var rejält nedtränade och hade inte energin, dessutom var det fyra helt nya killar som klev in i laget och systemet. Man måste visserligen ta lite enklare och bättre beslut när man inte har benen med sig, men jag tycker ändå att jag såg många bra saker. Jag tycker att vi ligger långt framme i det taktiska.

– Sedan dess har vi haft starka träningar med bra tävling, många kampsituationer, bra speed och kamp. Det ska bli kul att spela igen. Förutom Oskar Carlsson, som saknas den här matchen på grund av personliga skäl, mönstrar vi full trupp, berättar Horsky.

Ungt och spelskickligt lag 

Fredagens motståndare Grums kommer till Vimmerby ishall med två raka 5-2-förluster på försäsongen, mot Malung och mot Borlänge.

– Jag har sett deras match mot Malung, och det är ett spelskickligt, skridskostarkt och ungt lag, säger Horsky.

Mest känd för Vimmerbypubliken är sannolikt 30-årige Johan Erkgärds, som har flera säsonger i bland annat Vita Hästen och Skövde.

VH:s tryout-forward Victor Östling har begärt ytterligare betänketid innan han svarar på det kontraktsförslag han har fått av klubben, så där är inget klart ännu.

Mot Grums kommer Vimmerbys mål vaktas av Tomas Rydén.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt