Annons:

Tjejer plågades – nu misstänks två namngivna tonårspojkar för olaga frihetsberövande

Det var i onsdags kväll som två tonårspojkar plågade två tonårstjejer i en timme. Pojkarna tafsade på dem, hotade med kniv, utdelade slag och sparkar – och hotade att döda dem.
Initialt rubriceras det som olaga frihetsberövande.

Annons:

Polisen har varit väldigt förtegen om händelsen, men för Dagens Vimmerby berättade en av flickornas mamma om vad som hände under den otäcka timmen.

– De slängde en högtalare och en mobiltelefon i backen. De höll fast dem och tafsade på dem. De tog fram en kniv och tryckte upp tjejerna mot ett plank och satte kniven runt huvudena på dem. De sa ”Vet ni hur vi afghaner dödar? Vi räknar till tre” och sedan satte de kniven i planket. De sa att de skulle ligga och flyta i blodet och ”om ni berättar något så dödar vi er”, berättade hon

De två misstänkta pojkarna är namngivna i utredningen.

– Det rubriceras som olaga frihetsberövande och det är vad man utgår från i utredningen. Det här ligger på åklagarens bord nu, säger Ulf Gollungberg, vid polisen.

Pojkarna ska vara i 15-årsåldern och har inte frihetsberövats. 

– Inte just nu i alla fall, det handlar om yngre personer.

Fler brottsrubriceringar kan tillkomma, säger Ulf Gollungberg. 

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med åklagaren Patrick Sonnevang som inte känner till ärendet. Vi har också sökt Cecilia Brick på polisen.


Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt