Annons:

Populärt evenemang för upptäckter ställs in

Vimmerby Turistbyrå har tillsammans med turistbyrån i Hultsfred valt att ställa in årets Upptäckardag. Foto: Simon Henriksson

Populärt evenemang för upptäckter ställs in

Upptäckardan i både Vimmerby och Hultsfreds kommun brukar vara ett populärt inslag. Nu ställs vårens evenemang in till följd av covid-19.

Annons:

Om man vill veta mer om sin egen kommun är Upptäckardan, med ett 60-tal turistattraktioner i Vimmerby och Hultsfred, ett perfekt tillfälle att lära känna många besöksmål i de två arrangerande kommunerna. 

Upptäckardan skulle ha arrangerats för 16:e gången senare i år men nu har turistbyråerna i Vimmerby och Hultsfred valt att ställa in evenemanget med anledning av den rådande situationen till följd av coronavirusets utbrott. 

”Det senaste regeringsbeslutet lyder att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer stoppas, ett beslut vi ödmjukt respekterar för vår allas säkerhet. Och givetvis påverkar det Upptäckardan. Upptäckardans hjärta ligger i att träffas och upptäcka tillsammans, en Upptäckardan med många besökare är den bästa Upptäckardan, så med högsta prioritet på allas säkerhet och hälsa väljer vi att flytta fram Upptäckardan till maj 2021”, skriver Vimmerby Turistbyrå på Facebook. 

Nästa års evenemang kommer hållas söndagen den 23 maj. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt