Annons:

MAYAS HUND DOG EFTER ATT HA FÅTT I SIG

Maya Ryens hund Tusia fick avlivas efter att ha fått i sig "preparerad" mat som lagts ut i centrala Vimmerby. Nu vill Maya varna andra hundägare. Foto: Privat

MAYAS HUND DOG EFTER ATT HA FÅTT I SIG "PREPARERAD" MAT PÅ PROMENADEN

Minst två hundar har den senaste tiden fått avlivas efter att ha ätit förmodat förgiftad mat som har lagts ut i ett bostadsområde i Vimmerby.
– Det forsade lös och blodig avföring ur min Tusia. Det fanns inget att göra, berättar Maya Ryen, som nu vill varna andra hundägare i staden.

Annons:

Förra helgen var Vimmerbytjejen Maya Ryen ute och gick med sin åttaåriga blandrastik Tusia i närheten av Allaktivitetshuset Fabriken i Vimmerby. Precis som hon så ofta brukade göra.

Som vanligt gick Tusia och sniffade med glatt humör, och att hundar är sugna på att tugga i sig det mesta är ju inte ovanligt. Maya reagerade därför inte alls när hennes hund smet in under en buske på ett grönområde tillhörande Vimarhems hyreshusområde där intill.

Forsade blodröd avföring

– På söndagseftermiddagen började hon sedan bete sig och låta konstigt. På nätterna sov hon vanligtvis som en stock, men under natten till måndagen gick hon runt och var hon orolig, det märktes att hon inte mådde helt bra, berättar Maya.

– Vi trodde väl att hon hade fått i sig något som gjorde henne dålig i magen, men när jag gick upp på morgonen så låg det mängder med avföring i olika konsistenser och färger i vardagsrummet.

Maya tog omedelbart med sig Tusia ut, och då började det forsa lös, blodröd och slemmig avföring ur hunden.

Medveten handling

Tyvärr fanns det inget att göra för Tusia, utan redan senare samma dag fick Maya låta sin hund somna in.

För Maya var det andra gången inom loppet av mindre än ett år som hon förlorar en hund. Hennes förra hund blev bara tre år och dog av ett hjärtfel.

Det visade sig även att Tusia inte blev den enda hunden i området som tvingades avlivas efter att ha varit inne under den där busken. Och det var när Maya fick höra talas om det som det stod klart för henne att det handlade om en medveten handling från någon illasinnad person.

Vill varna andra hundägare 

– Bara två dagar efter Tusia drabbades fick en granne till mig ta bort sin hanhund, som också hade kommit över något att ”smaka på” under busken. Även han fick kraftiga blödningar, och gick inte att rädda, berättar Maya.

Grannen ska ha gått tillbaka till buskaget, men inte hittat något. Hon ska också ha varit i kontakt med Vimarhem för att höra sig för om de hade lagt ut exempelvis råttgift, vilket de inte hade, enligt Maya.

Maya Ryen är både ledsen och arg, och vill nu varna alla andra hundägare.

– Sånt här har ju förekommit i Vimmerby tidigare, och man kan ju inte förstå det. Folk får väl hata om de vill, men varför ska andra behöva lida?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt