Annons:

Flyttrockad genomförd – gymmets nya cykelsal klar:

Gymägaren Adam Koponen visar upp den nya cykelsalen på Träningshuset i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Flyttrockad genomförd – gymmets nya cykelsal klar: "Nöjd med resultatet"

Träningshuset i Vimmerby har mycket på gång. Senaste nytt är att cykelsalen har tagit plats in i en ny lokal på plan två.
– Jag är nöjd med resultatet även om det tog lite längre tid än vad jag trodde, säger gymägaren Adam Koponen. 

Annons:

Dagens Vimmerby berättade i början av sommaren om vad Träningshusets nya ägare Adam och Ingela Koponen har genomfört för satsningar sedan de tog över verksamheten förra sommaren. 

Alla lokaler har fräschats upp, nya gemredskap har införskaffats och AC-aggregat och värmepumpar har bytts ut för att ge bättre luft i gymmet. 

Gymmets lokaler har blivit större och blir ännu större efter att Träningshuset har skrivit på för nya lokaler en trappa upp. Lokalerna har byggts om för att ge plats åt en ny cykelsal, föreläsningssal, kök, kontor och personalutrymme. 

Premiär för pass i nya cykelsalen

Cykelsalen flyttas till den nya lokalen på plan två och cardiomaskinerna, det vill säga löpband, cyklar och crosstrainers som i dag står i gymmet, kommer flyttas till nuvarande cykelsal.

– Det enda som inte är klart i nya cykelsalen är ventilationen vad gäller en ett fast AC-aggregat. Vi har för stunden en provisorisk, mobil AC som funkar bra. Kvadratmetermässigt är det lika stort som tidigare, men det är en annan utformning på lokalen som gör att det kanske upplevs lite mindre, säger Adam Koponen. 

Två pass har hållits i den nya cykelsalen som är försedd med 19 cyklar. 

– På tisdagens pass hade vi 17 deltagare. Det är roligt att folk väljer cykelpassen nu när det är sommar. 

Cardiorummet är snart klart

På entréplan håller den tidigare cykelsalen på att göras om till ett nytt cardiorum.

– Kabeldragningen vad gäller strömmen till alla löpband är klar. Nu sätts alla uttag upp och det är det enda som behöver göras innan det är dags för städning och flytt av maskiner. Vår förhoppning är att flytten av löpband, cyklar och crosstrainers ska vara klart innan måndag. 

Ett mindre rum på fem kvadratmeter i gymmet ska tas bort för att bereda plats till ett handfat. Ljudanläggningen i HIIT-salen på tredje våningen ska göras om. 

– Alla våra arbeten ska förhoppningsvis vara klart innan oktober. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt