Monte Carlos ägare Muzaffer Tekbas och Shaker Almawla har gjort slag i saken med planerna på att göra om uteserveringen och skapa en ny serveringsdel med fler sittplatser som kan användas året runt. Det är en investering på cirka en miljon kronor.
– Den nya serveringsdelen är välbehövlig med tanke på att vi har haft problem med antalet sittplatser i befintlig serveringsdel. Jag tyckte att det var så tråkigt att säga till gästerna att det är fullt. Nu hoppas jag inte att vi behöver säga det, inte lika ofta i alla fall. Det känns jättebra och vi är nöjda. Folk som har varit hos oss och ätit tycker att det ser bra, trevligt och mysigt ut och sätter sig i förstahand i den nya delen, säger Muzaffer Tekbas.
Byggnationen drog igång i slutet av november och blev klar nu i månadsskiftet april-maj. Monte Carlo öppnade upp den nya serveringsdelen i onsdags.
– Arbetet har gått helt enligt plan. Vi hade kommit överens om att det skulle vara färdigt innan april månads slut, men sedan hade vi inte bestämt något datum. Det blev färdigt i tid, säger Muzaffer Tekbas.
Restaurangens helt nya serveringsdel kopplas ihop med befintlig serveringsdel och kommer kunna användas året runt.
– Vi har som tur väl är inte tappat några sittplatser i befintlig del. Vi har bara flyttat runt på bord och hittat ett bra upplägg, säger Tekbas.
Monte Carlo har alltjämt 44 sittplatser i befintlig serveringsdel och den nya serveringsdelen ger ytterligare 32 sittplatser.
– Det är nästan en fördubbling vad gäller antalet sittplatser. Den här satsningen är egentligen inte för sommaren utan för resten av året. På sommaren har vi uteserveringen igång och problemet som vi har upplevt med sittplatser är efter högsäsongen. Vi var jämt stressade för att det hela tiden blev fullt i serveringen och sittande gäster kände säkert att ”nu är det dags att vi lämnar sittplatserna till andra” när de såg att de kom nya gäster samtidigt som det var fullt i serveringen. Det har inte riktigt känts bra, men nu känns det bra.
Muzaffer Tekbas ser positivt på att serveringsdelen står klar lagom till sommarsäsongen.
– Det kommer bli ett lyft. Jag hoppas också att det blir ett lyft omsättningsmässigt och jag har en siffra som jag hoppas att vi uppnår. Procentuellt är förhoppningen att vi gör ett lyft på 10–15 procent.
"Inga tankar på att släppa det här stället"
Nu kan Monte Carlo koncentrera verksamheten till ett och samma ställe och ha läget under kontroll.
– Den huvudsakliga tanken är att skapa fler sittplatser. Tidigare har gästerna suttit väldigt tajt och nära baren och här blir det lite mer avskilt och man kan sitta lite längre om man vill. Det blir ett lyft med skjutbara fönster på framsidan som gör att det skapas en uteserveringskänsla när det blir varmt på sommaren. Vi öppnar upp alla fönsterdelar under sommaren. Vi har även AC med värme och kyla beroende på väder.
Muzaffer Tekbas tycker att det känns helt rätt med fortsatta satsningar i Vimmerby.
– Som jag alltid har sagt, jag har inga tankar på att släppa det här stället. Jag stortrivs i Vimmerby och på Monte Carlo. Vi kommer bra överens med våra gäster och det känns väldigt bra och tryggt, då känner jag direkt att det är värt den här satsningen.
Hur har verksamheten påverkats under byggtiden?
– Vi har inte gjort så stort tapp. En del gäster har undrat om vi har haft stängt med tanke på att det har sett lite tråkigt ut utifrån och man har därmed inte kunnat titta in och se att vi har öppet.