Annons:

Melkers stora steg – från student till eget företag

Melker Johansson från Målilla har startat eget företag och säljer egentillverkade träprodukter, bland annat skärbrädor och brödkorgar, i ek. Foto: Pressbild

Melkers stora steg – från student till eget företag

Melker Johansson har nyligen tagit studenten. I samma veva har Målillakillen blivit egen företagare.
– Jag hade en stor framgång med mitt UF-företag och jag vill nu fortsätta den resan, säger Melker Johansson. 

Annons:

Melker Johansson från Målilla tog studenten från teknikprogrammet på Vimmerby gymnasium den 11 juni.

Tack vare ett framgångsrikt UF-företag, som resulterade i flera utmärkelser och en resa till SM i Stockholm, väljer han nu att ta idén vidare. Med sitt nystartade bolag, som går under namnet New Generation, kommer idén med att sälja egentillverkade träprodukter främst i ek att fortsätta. 

– Jag gillar att hålla på med trä och vill göra det på heltid. Det känns som ett bra läge efter studenten där jag kan bo hemma och satsa på företaget. Jag behöver inte känna någon större ekonomisk press utan jag kan lägga tid och energi på det. 

Klart med första återförsäljaren

Idén bygger mycket på att ge konsumenten insikt i träets historia men också att alla produkter är helt återvinningsbara och spårbara, detta genom att berätta var träet till produkten kommer ifrån.

– Jag vill ge konsumenten insikten i att när man serverar exempelvis tapas på våra produkter så gör man det på något som har en mycket lång historia. Mina produkter är ofta kanske mellan 150 och 200 år. När man då börjar tänka på vad produkten gått igenom ger det en del perspektiv. Vi vill att produkterna ska fortleva i generationer, säger Melker Johansson.

Hur har den första tiden som egen företagare varit?

– Det tar mycket mer tid än om jag hade haft ett vanligt arbete. Det är det här jag vill hålla på med så det är värt all tid jag har lagt ner. Jag har haft mycket att göra så stor del av min tid har lagts på tillverkning. Jag är nöjd med starten. 

Den unge entreprenören har dessutom gjort klart med sin första återförsäljare. 

– Redan nu finns produkterna på hyllorna i gårdsbutiken hos Axelssons i Aby. I höst, när jag kan jobba lite mer, är målet att få in några fler återförsäljare. Jag har några på gång som jag har pratat med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt