Annons:

Nestor om ordförandeuppdraget:

Michael Svensson (S) tror att Daniel Nestor (S) kommer göra ett bra jobb som ordförande.

Nestor om ordförandeuppdraget: "Mycket att komma med"

Socialdemokraterna föryngrar kraftigt på posten som Arbetarekommunens ordförande. 19-årige Daniel Nestor tar över efter Michael Svensson (S). – Jag känner att jag har förtroende och det känns bra, säger Nestor (S).

Annons:

Daniel Nestor, 19, valdes på söndagen till ordförande för Socialdemokraterna i Vimmerby kommun. Han efterträder den klart äldre Michael Svensson och Nestor lär vara en av Sveriges allra yngsta ordföranden. 

– Det känns bra. Jag tror att jag har mycket att komma med och jag har alltid varit engagerad i elevråd och det. Jag har flutit bra in i partiet och när jag nu tänker stanna i Vimmerby känns det här bra, säger Nestor (S). 

Hur vill du sätta din prägel på partiet?

– Organisationen är eftersatt vad det gäller medlemmar, vi var inte beredda på det här när vi hamnade i majoritet. Vi ska vara mer transparenta, mer öppna möten, mer utskick och ännu tydligare. Politikercafé är en bra början och vi ska ha ännu fler regelbundna möten och så får vi se vad det kan mynna ut i. Jag har funderat på ett månadsbrev och vi ska lyfta in SSU mer. 

Utmaning för S

Nästan alla partier har tappat politiker. Det är en utmaning för Socialdemokraterna att locka nya politiker, menar Daniel Nestor. 

– Det är viktigt att visa att politik är kul och situationen nu är jätteoroande. Vi ska försöka locka medlemmar med mer diskussioner, mer öppna, allmänna möten och så. Vi ska inte vara någon stängd organisation. 

Var det självklart att säga ja?

– Det var det. I och med att kultur- och fritidsnämnden upphörde frigjorde det tid för mig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt