Annons:

Här är skylten som gjorde Esther, 13, ledsen –

Socialdemokraten Kjell Bülow bär den uppmärksammade skylten under första maj-tåget.

Här är skylten som gjorde Esther, 13, ledsen – "Vi gjorde inte fel"

Esther Rosell var en av de drillflickor som var med i Socialdemokraternas demonstrationståg på första maj. Hon blev ledsen av en skylt med texten "Satsa på barn o unga". Arbetarekommunens ordförande Daniel Nestor tycker inte att S gjorde något fel. – Nej, men jag kan förstå om folk blir ledsna, säger han.

Annons:

700 000 kronor skulle sparas på Kulturskolan. Fyra tjänster försvann och blås-, stråk- och slaginstrument togs bort. En enig nämnd, förutom Kristdemokraterna som reserverade sig, fattade beslut om nedskärningarna. 

När Socialdemokraterna på första maj tågade genom Vimmerby bar en S-politiker en skylt med texten "Satsa på barn och unga". Den gjorde 13-åriga Esther väldigt ledsen. 

– Jag tycker att det är komplicerat. Vårt demonstrationståg är för att sätta press på regeringen och uppmärksamma frågorna. Vi vill satsa på barn och unga, men plånboken är tom. Då måste man ta verksamheter som inte är lagstadgade, men det var inget vi ville göra. Vi vill även bygga upp verksamheten igen när ekonomin tillåter och vi försökte lösa det på bästa sätt med Hultsfred, säger Arbetarekommunens ordförande Daniel Nestor (S). 

Ingen ursäkt

Nestor, som genomförde sitt första första maj-tåg som ordförande, har dock förståelse för att barn blev ledsna. 

– Jag förstår att Esther och de andra blev ledsna och besvikna. Det är fullt förståeligt. Överallt blir någon ledsen när man tvingas till detta. 

Märkte du att barnen blev ledsna i tåget?

– Jag märkte och hörde ingenting. Jag blev förvånad sedan, men tycker man så så tycker man så. 

Socialdemokraterna kommer inte ge någon ursäkt till Esther eller de andra barnen som blev ledsna av skylten. 

– Jag tror inte det, ingen ursäkt på det sättet. Jag kan hålla med om att det var lite klantigt gjort, men första maj är till för arbetarrörelsen och vi vill ju satsa på barn och unga, men vi behöver mer pengar. 

Var skylten lämplig?

– Lämplig och lämplig. Den var menad mer generellt, men kanske att den inte var det i det här fallet. Vi demonstrerar för att få mer pengar till att satsa på barn och unga. Många kanske tycker att det är fult av oss, men den här skylten har varit med tidigare. Det var flera andra skyltar vi reflekterade över och vi ansåg att skylten var så pass generell. 

Pratade inte om den

Socialdemokraterna tittade igenom skyltarna innan tåget avgick från torget. 

– Den här skylten var så generell att vi inte ens pratade om den i går. 

Tycker du att ni gjort något fel?

– Nej, inte fel. Men jag förstår folks reaktioner och om någon blev ledsen. Samtidigt har vi inte gjort det här för att vi vill detta. Det handlar om att någon inte har skött ekonomin tidigare. Det får man inte glömma, vi kom till ett allt annat än dukat bord. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt