Annons:

Flera nya brottsanmälningar från Arne Grip

Gudrun Brunegård och Leif Larsson är två av de kommunala företrädare som polisanmälts av Arne Grip. Foto: Arkivbild

Flera nya brottsanmälningar från Arne Grip

Debattören Arne Grip fortsätter att polisanmäla kommunen. Nu har fyra olika anmälningar upprättats.

Annons:

Det handlar om mened, ärekränkningsbrott, tjänstefel och förfalskningsbrott. Ännu har det inte fattats något beslut om huruvida en förundersökning ska inledas eller inte.

– Han håller oss sysselsatta med anmälningar. Det som det möjligen kan handla om är ett tjänstefel, men vi har inte inlett en förundersökning, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

Samtliga anmälningar har en koppling till krisen i stadshuset. För en tid sedan anmälde Grip hela kommunstyrelsen för ett debattinlägg. Den anmälan lades ned av polisen.

Inte lett till åtal

Den här gången riktar han in sig på beslutet om ansvarsfrihet som fattades i fullmäktige den 15 juni och pekat ut kommunfullmäktiges presidium som gärningspersoner. Grip anser att de gjort sig skyldiga till tjänstefel, falsk urkund, osant intyg och grovt förtal genom att presentera ett material för fullmäktige som Grip anser är felaktigt.

Han är även polisanmält kommundirektören Carolina Leijonram för tjänstefel. Bakgrunden i det fallet är ett utköp av en chef som gjordes 2017. Grip har under många år hävdat att alla utköp bör ses som muta. Rubriceringarna mot Lejonram är falsk urkund, tjänstefel, bedrägeri, förskingring, trolöshet mot huvudman.

Enligt undertecknads vetskap har ingen av Grips anmälningar lett till åtal.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt