Annons:

Späckad och spännande SM-helg väntar i Frödinge

Thomas C Ericsson i full färd med att spela hem guldet i tvåklotssingeln vid SM 2018. I helgen smäller det i Frödinge igen. Foto: Ossian Mathiasson

Späckad och spännande SM-helg väntar i Frödinge

Nu är det dags för SM i krocket i Frödinge igen. Fredag till söndag den här veckan rullar kloten på Lundavallen.

Annons:

14-16 augusti kommer det att arrangeras SM i svensk krocket på Lundavallen i Frödinge.

– Det är andra året i rad som tävlingarna arrangeras i Frödinge. Cirka 15 spelare är hittills anmälda och det kommer att spelas tre olika discipliner av svensk krocket, berättar Thomas C Ericsson, som är en känd krocketprofil i trakten.

Späckad helg

SM-helgen inleds på fredagen med dubbel, fortsätter på lördagen med singel och avslutas på söndag med tvåklotssingel. Tävlingarna börjar omkring klockan 09 varje dag och finalerna spelas sedan framåt eftermiddagen.

– Trots att det inte är så många deltagare i år så är startfältet starkt. Flera tidigare SM-vinnare kommer att vara med att göra upp om de tre medaljerna. Bland annat kommer den forne Kalmar FF-spelaren Jan-Åke Lundberg att deltaga. Han har vunnit tio SM-titlar i krocket genom åren, berättar Thomas C Ericsson.

Hemmaspelarna väl inspelade

Hemmaspelarna från Frödinge Krister Ekholm och Simon Vahlberg har gjort bra resultat på SM de senaste åren och är väl inspelade på Lundvallens krocketplan, de vann varsin titel senast 2017.

Den meste mästaren, Mikael Agebjörn från Argus Croquet brukar alltid vara med och slåss om medaljerna, han har hittills vunnit SM 19 gånger. Thomas C Ericsson själv ryktas ha visat bra form på träningarna inför SM-helgen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt