Annons:

Dennis Nilsson drog tröjan över huvudet efter att slutsignalen förkunnat Tunas degradering till division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Dennis efter uttåget med moderklubben: "Aldrig kul att komma sist i en serie"

Dennis Nilsson har varit med på IFK Tunas resa från division 6 till division 4. I dag fick han vara med och ta hissen ner i division 5 med moderklubben.
– Aldrig kul att komma sist i en serie efter att ha harvat i botten hela säsongen, säger Dennis Nilsson. 

Annons:

IFK Tuna imponerade stort under första delen av 2010-talet med dubbla uppflyttningar, först till division 5 och sedan till division 4. 

De senaste säsongerna har varit kämpiga för Tuna med svag träningsnärvaro som har lett till sämre resultat. Tuna fixade nytt kontrakt i sista omgången i fjol och trillade ner i division 5 i sista omgången i år. 

Dennis Nilsson, med Tuna som moderklubb, har varit med på hela resan. 

– Tankarna efter degraderingen är tråkiga. Aldrig kul att komma sist i en serie efter att ha harvat i botten hela säsongen. Jag tycker ändå att vi har varit med i många matcher och inte fått utdelning på de chanser som vi har skapat. Vi har inte fått alla lagdelar att fungera ihop, tappat boll i fel lägen, blivit stillastående, fått många snabba kontringar emot oss och blivit sårbara. 

Tuna gjorde en helt okej insats i sista matchen mot Gullringen och skapade tillräckligt med chanser för att få med sig åtminstone en poäng. 

– Det känns som att vi hade fler lägen än vad Gullringen hade i dag. De var lite vassare i sina avslut, kom runt på kanterna och lyckades bland annat få in 2–1 på det viset.

"Till sist blir det ett uttåg"

Med tanke på att Hallby och Bankeryd spelade oavgjort hade Tuna gått till negativt kval i egenskap av tre poäng mot Gullringen. Den riktiga slutforceringen från hemmalaget kom av sig. 

– Det grämer jag mig över. När de gjorde 2–1 blev det uppförsbacke för oss igen och vi fick aldrig ett riktigt tryck på den. I halvtid visste vi att Bankeryd ledde med 1–0. Jag såg på tavlan att Hallby hade kvitterat och hörde att Kongstad (Thomas) sa samma sak. Jag kände att det kunde gå men det är kanske orken som tröt i de senaste matcherna. Träningsmässigt har det inte varit så bra. Får vi medstuds så är vi bra och får med oss hela laget. 

Hur vill du summera era sju år i fyran?

– Det har varit en jätterolig tid i division 4 med roliga resor. När vi kom upp kändes det som att vi var med mer än vad vi har varit de senaste säsongerna. Det har dalat lite de senaste tre-fyra säsongerna. Till sist blir det ett uttåg och i år blev det så. 

Vad tror du om Tunas framtid?

– Många av oss i laget har kommit upp i ålder. Det är bra umgänge både på och utanför planen. Det tror jag inte att vi kommer tappa, sedan vet jag inte hur det kommer se ut med folk utifrån. 

Är du intresserad av en fortsättning?

– Absolut. Så länge kroppen funkar vill jag spela, men jag har också familj och jobb som jag måste fokusera på. Alla vi som har varit med under den här tiden och lyft Tuna från division 6 till division 4 har på något sätt förändrad livsstil, vilket har lett till försämrad träningsnärvaro. Tråkigt att förlora en serie och åka ner men det kan också vara lite skönt. Jag ska inte säga att det är så stor skillnad på fyran och femman men jag tror att de som vill gå ner i tempo känner att det är skönare i femman. Vi är ett gäng som gillar att spela fotboll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt