Annons:

Anfallare anländer till Vimmerby IF – ”Kan vara bättre än Simon”

VIF-tränaren Johan Carlsson vill inspektera Stephen Ngoho Ngahas form. Foto: Linus Johansson

Anfallare anländer till Vimmerby IF – ”Kan vara bättre än Simon”

Vimmerby IF:s jakt på en ersättare till Simon Alexandersson går vidare. I februari återvänder Stephan Ngoho Ngaha till VIF – men frågan är om han kommer fullfölja sitt kontrakt med Vimmerby. – Vi får se vilken form han är i när han återvänder, säger Bertil Karlsson i fotbollssektionen.

Annons:

I början av 2015 värvade Vimmerby IF den kamerunske anfallaren Stephan Ngoho Ngaha.  Någon succé blev det knappast. Anfallaren fick säsongen förstörd av olika muskelskador och spelade inte många matcher.

I mitten av februari väntas Ngoho Ngaha återvända till Vimmerby, men frågan är om han kommer att fullfölja sitt kontraktet som löper över 2016.

– Vi vet inte hur det blir. Han är fortfarande vår spelare, men vi får ta ett beslut när han kommer tillbaka. Vi har haft lite kontakt och jag har förstått att han bara har vilat och försökt läka kroppen. I så fall är han inte fit för att spela i division två, men i form och skadefri är han en fantastiskt tillgång. Det är en makalöst duktig spelare.

VIF skrev ett nytt ettårskontrakt med anfallaren efter säsongen.

– Vi gjorde en stor investering som vi inte har fått betalt för, och därför ville vi ha honom påskriven det här året också. Men är det inte aktuellt med division två-spel lägger vi inte någon större vikt vid det. Vi kan låna ut honom eller släppa honom eller vad som helst.

Kan han vara er eftersökta ersättare till Simon Alexandersson?

– I toppform är han bättre än Simon. Det är en klasslirare, men jag tror att det är väldigt långt till att han är i toppform.

”Visade tendenser”

Så här säger tränaren Johan Carlsson om Stephan Ngoho Ngaha:

– Jag är ganska dåligt insatt i vad som kommer att hända. Vi har en bra trupp nu med 22 namn och det går inte ha det som förra året då han inte hade en hel träningsvecka. En frisk Stephan skapar konkurrens, men det krävs en del om man ska komma in i truppen nu. Vi har tränat ihop sedan i november.

Hur länge kommer han vara i Vimmerby?

– Ingen aning. Vi har inte pratat om det.

Även ”JC” tror att Ngoho Ngaha kan fylla luckan efter Alexandersson.

– Det tror jag att han kan. Han visade tendenser i höstas, men det var inte rättvist mot honom. Han var skadad nästan hela säsongen.

Vill du ha in en anfallare till?

– Jag ser stora möjligheter med den trupp vi har i dag och och känner inte att vi måste ha in spelare. Vi har många duktiga mittfältare och det finns många alternativ.

”Ingen omöjlighet”

Enligt Bertil Karlsson är inte forwardsjakten ”speciellt intensiv”.

– Vi gick igenom och granskade det här i veckan. Vi har en uppsjö av fantastiskt duktiga mittfältare och flera är kapabla att spela på andra platser. Hittar vi något som stämmer så är det ingen omöjlighet.

Det har ryktats om en anfallare från Uganda. Hur hett är det spåret?

– Det varken lever eller är dött. Kommer han hit ska vi titta på honom, men vad jag vet är han inte Sverige.

Vad är sannolikheten för att han kommer till Vimmerby?

– Den är ganska liten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt