Annons:

Tuna ångar på och lyfter i tabellen:

IFK Tuna öser på och vann för femte matchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna ångar på och lyfter i tabellen: "Alla krigar stenhårt"

IFK Tuna är i toppform och tog femte raka segern i division 4 i kväll. Laget vände 0–1 till 3–1 i andra halvlek mot Myresjö/Vetlanda.
– Jag klagar inte på att vi har tre matcher kvar innan sommaruppehållet när vi har gott självförtroende, säger tränaren Michael Milton.

Annons:

Tuna fortsätter gå urstarkt i division 4. Under måndagskvällen tog laget sin femte raka seger och såg till att den fina sviten förlängdes. 

Men det var Myresjö/Vetlanda som ledde med 1–0 i paus, något som tränaren Michael Milton inte tyckte var särskilt rättvist. 

– Jag tycker att vi kunde ha lett med 3–0 i paus, så bra chanser hade vi. Myresjö/Vetlanda hade två chanser i första halvlek men det var på grund av att vi tappade boll på mittplan. Vi gjorde vissa korrigeringar i paus, säger Milton.

Två mål av Carlsson

Kort efter paus svarade ytterbacken Oskar Eriksson för ett drömmål när han drog till med vänsterfoten strax utanför straffområdet efter en hörna och bollen for rakt upp i krysset. Anton Carlsson, som har visat riktigt bra form de senaste omgångarna, fullbordade vändningen med två mål fram till 3–1. 

– Jag vet inte vad som har hänt men alla spelare tror på det vi gör. Vi har fått ihop en säker defensiv och det kan man komma långt på. Backlinjen är bra och då blir vi bra offensivt, säger Milton. 

Tuna står nu på 19 poäng och har tagit sig upp på fjärdeplatsen i tabellen efter fem raka segrar och 19–4 i målskillnad.

– Jag tycker att det är skönt, vi har gott självförtroende och är inne i flytet. Jag klagar inte på att vi har tre raka matcher kvar innan sommaruppehållet. Hela laget krigar stenhårt och gör det tillsammans, säger han. 

Hur tänker du kring fortsättningen?

– Nu har vi fem raka matcher och fått in 15 poäng, det trillar på. Vi kommer kriga för varje match och kan vi vinna några fler matcher så kan vi sikta in oss på kvalplatsen. Det är skönt att inte behöva titta neråt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt